Musiikkitalo on käytössä. Syyskauden konsertit olivat lehtitietojen mukaan loppuunmyytyjä, mutta pikkuhiljaa voisi kuvitella, että kiireisimmät olisivat taloon jo tutustuneet ja tilaa alkaisi jo olla.

Ystävä vinkkasi kiinnostavasta konsertista: pääsiäislauantaina Kuopion tuomiokirkon kamarikuoro esittää Johannes-passion musiikkitalossa.  Innostuin, ja Armaani samoin. Nyt olisi meidän vuoromme mennä katsomaan paljon puhuttua taloa ja kuuntelemaan konserttisalin akustiikkaa. Päätin tarttua tuumasta toimeen ja hankkia liput saman tien. Voisi myös vinkata asiasta koko suvulle ja kysellä mukaan. MUTTA mutta.  Suuri oli yllätys, kun katsoin lippujen hintoja: 69 euroa + toimitusmaksu 2,50 (joka menee vaikka hakisi liput itse musiikkitalosta), siis 71,50! Meiltä kahdelta siis 143 euroa. Sillä hinnalla söisimme vallan mahtavan pääsiäisaterian hyvässä ravintolassa tai matkustaisimme vaikka Kuopioon.

Vertailun vuoksi: Wienin filharmonikkojen konsertin (tosin ymmärrettävästi jo loppuunmyydyn) kallein lippu samaan saliin maksaa 50 e, HKO:n sinfoniakonsertin 25 e. Mikä tekee kuopiolaisten esityksestä noin ylivertaisen? Pitäisi tietysti mennä kuuntelemaan, niin tietäisi, mutta näin vuorottelukorvauksella elävänä taidan löytää tärkeämpiäkin rahanreikiä. Armaani konserttikiinnostus lopahti myös saman tien, kun hinta selvisi. 

Ilmeisesti konsertissa on tosi kalliit solistit ja Musiikkitalon vuokra on korkea, mutta mahtaako tuolla hinnalla tulla sali täyteen? Huomattavasti edullisemmin voi Bachin musiikista nauttia kuuntelemalla vaikka Matteus-passion Cantores Minoresin tai Suomen Laulun esittämänä. Johannes-passiotakin ylensä esittää joka vuosi useampikin kuoro. Kuinka paljon sinä olisit valmis maksamaan siitä, että kuuntelet Johannes-passion Musiikkitalossa?