Kirjastobongausprojektini ei ole edennyt pitkään aikaan. Kesällä emme olleet kotona ja töiden alettua ei ole jäänyt yhtään vapaa-aikaa projektin edistämiseksi. Kirjastokäynnit ovat hoituneet tutuissa kirjastoissa vakioreiteillä sekä työpaikan kirjastossa. Niinpä ajattelinkin tässä välillä naputella muutaman sanan omasta lähikirjastostani, jossa ehdin käväistä tänään töistä tullessani juuri ennen sulkemisaikaa.

Oli tapahtunut muutoksia. Virkailijat olivat yhtä lukuun ottamatta vaihtuneet, tädeistä sediksi. Kirjat olivat myös vaihtaneet paikkoja. Jännitys oli siirtynyt ruotsinkielisten paikalle, suomenkielinen  kaunokirjallisuus jännityksen tilalle, äänikirjat ja tietokirjat suomenkielisen kaunokirjallisuuden paikalle jne. Sarjakuvat olivat edelleen siellä missä ennenkin, samoin koko lastenosasto ja lehdet.

Varmaan ihan hyvä välillä vähän "sisustaa". Käyttäjällekin tekee hyvää olla tarkkana ja katsella kirjoja eri näkökulmasta. Mietin, liittyykö tämä siihen, mitä Sellon kirjaston johtaja sanoi haastattelussa, että siellä on tapana, että kirjastonjohtajia kierrätetään muutaman vuoden välein. Tehdäänköhän Helsingissäkin niin? Onko jokin uusi luuta puhaltanut meillä päin? Ja kierrätetäänkö virkailijoitakin vai vain johtajia?  

Päätin, että tällä kertaa silmäilen nopeasti vain esille laitettuja kirjoja enkä varsinaisesti etsi hyllyistä mitään. Kotonakin kun on kymmeniä kirjoja odottamassa lukemista. Kuinkas kävi? Syliin hyppäsi kahdeksan kirjaa, joista seitsemän fiktiota ja yksi tietokirja ammattikirjallisuutta. Kunpa löytyisi myös aikaa lukea!

Käytän yleensä bussimatkat lukemiseen, joten jotkut lainaamistani kirjoista alkavat seilata päivittäin mukana töissä, siis yksi kerrallaan. Pokkarit olisivat kevempinä mukavampia, mutta nämä ovat kaikki kovakantisia. Bussilukemisen pitää olla kevyttä muutenkin kuin vain fyysiseltä painoltaan, sillä matka on melko lyhyt eli lukeminen jää katkonaiseksi. Paluumatkalla joudun usein myös vaihtamaan bussia. Kovin syvällinen teksti ei oikein istu tilanteeseen ja menee tavallaan hukkaan.   

Ihana kihelmöivä tunne on vallannut mieleni: paljon kiinnostavaa lukemista, jess! Tervetuloa, syksyiset sadepäivät!