Nyt kun maskeja on pidettävä sekä työmatkalla että töissä, on alkanut yhä enemmän tulla vastaan maskin haittoja. Jokapäiväinen päänsärky alkaa noin klo 13, jolloin hapenpuute aivoissa ilmeisesti alkaa olla liiallista. Ensi jaksossa joudun pahimpana päivänä käyttämään maskia klo 7 - 17 eli työmatkoilla ja pitkän työpäivän ajan. "Onneksi" joudun vaihtamaan toimipistettä kaksi kertaa saman pitkän päivän aikana, jolloin saan kaksi kertaa olla ulkoilmassa 10 minuuttia ilman maskia.  Valitettavasti on kannettava myös tietokonetta repussa työpäivän lopussa olevan Teams-kokouksen takia, joten kantamus on turhan painava.

Viranomaiset uhkailevat, että pitäisi siirtyä FFP2-maskeihin, kun virustilanne pahenee. Sillä en kuitenkaan pysty hengittämään kunnolla, sillä hengitysvaste on minun keuhkoilleni liian suuri. Kirurgista maskia voin astmaatikkona joten kuten käyttää, koska maskin alle tulee hiukan ilmaa sivuista. Haittana on silmälasien huurtuminen, joka on ärsyttävää ja ulkosalla myös vaarallista. Olen kylläkin niitä, jotka saisivat terveyssyistä olla ilman maskia, mutta silloin olisin aivan suojaton  virusta vastaan. Niinpä sinnittelen. Visiiriä käytin aiemmin, mutta kun virustilanne paheni, se ei tuntunut enää riittävältä. 

Maskithan ovat koululaisillekin edelleen suositus. Yläkoululaisista oppilaistani 1 - 2 per ryhmä kieltäytyy maskin käytöstä, vaikka koulu ne antaa ilmaiseksi. Kuudesluokkalaisista 5 - 6 ei ota maskia, muut ottavat. Eivät kaikki kollegatkaan niitä suostu käyttämään, vaikka heidän pitäisi. Niinpä välttelen kahvinurkkausta ja yritän keskustellessa pysyä ainakin metrin päässä maskittomista kollegoista. Onnistuu vaihtelevasti.

Edelliseen postaukseeni pieni korjaus:

Tänä aamuna bussissa laskin neljä maskitonta naista ja saman verran maskittomia miehiä. Ongelma ei siis taida johtua vain sukupuolesta. Lähden aamulla mahdollisimman aikaisin, ettei bussissa olisi ruuhkaa, mutta tätä nykyä seitsemän bussissakin on niin paljon väkeä, että joudutaan usein istumaan vierekkäin. Ennen seitsemää en kuitenkaan ehdi pysäkille millään, vaikka nousenkin ennen kuutta.  Kunpa pääsisimme pian palaamaan normaaliin. Pyöräilykelejä en vielä toivo, koska haluaisin pian päästä hiihtämään.