Muutama viikko sitten oli omenasesonki. Vaikka omenoita ei tullutkaan tänä vuonna paljon, niiden myötä saapui valtava määrä banaanikärpäsiä, ilma sakeanaan. Niinpä piti etsiä keinoa päästä niistä eroon. Nettiä selaamalla löysin toimivan vinkin:

Sekoitin mukissa puoli desilitraa vettä, puoli desilitraa punaviinietikkaa, lorauksen hunajaa sekä tipan asitiapesuainetta. Mukin laitoin illalla keittiön työtasolle. 

Kun seuraavana päivänä katsahdin mukiin, hämmästyin: sen pohja oli mustanaan kuolleita banaanikärpäsiä. Laskin yli sata. Toimivaa!

Joidenkin päivien kuluttua heitin mukin sisällön pois ja latasin uuden erän ansa-aineita. Ja taas: satakunta kärpästä muutamassa päivässä, vain yksittäisiä (fiksumpia? kriittisempiä?) otuksia kaapin ovessa ja ilmatilassa. Silloin alkoi tuntua, että tilanne on hallinnassa. Kärpäset vähenivät samoin kuin omenatkin.

Vielä kerran viritin pyydyksen varmuuden vuoksi - se on keittiössä edelleen - ja nyt siellä killuu muutamia kymmeniä banaanikärpäsiä. Lisääntyminen lienee loppunut ja kärpäskausi muutenkin menossa ohi.