Katselin eilen Elämäni biisi -ohjelman Ukraina-erikoislähetystä. Miten upea ja liikuttava kokonaisuus! Ukrainalainen juontaja ja vieraat kokemuksineen ja tarinoineen koskettivat syvästi, ja kun ohjelma ilmeisesti esitetään myös Ukrainassa ja muualla Euroopassa, voi sanoa, että Hyvä Suomi! Näin tehdään ikimuistoisella tavalla hyvää! Tämän päivän kipeimmässä polttopisteessä oltiin myönteisellä tavalla myötäelämässä ukrainalaisten kärsimystä ja rohkaisemassa voittoon kaiken hirveyden keskellä. - Kunpa toteutuisi se huokaistu toive, että Ukraina voittaisi jo ennen joulua. Slava ukraini!

Toinen koskettava kokemus tuli tänään. Kävin kirkossa ja messun jälkeen körttiseuroissa. Wau. Ehtoollinen pitkästä aikaa monen kuukauden tauon jälkeen, mahtavan hyvä saarna ja kaiken päälle hyvin lämminhenkiset ja eloisat siioninvirsiseurat. Erinomainen adventtiajan pyhäpäivä!

Äskeiseen kun liittää kävelyn kirkkoon mainiossa talvisäässä lumihiutaleiden leijaillessa kevyesti ympärillä, niin voisiko olla paremmin? Sielu ja keho ovat molemmat virkistyneet ja valmiit jatkamaan jouluvalmisteluja avoimin mielin.