Niin sitten kävi, että sikainfluenssa kuitenkin ehätti iskemään, vaikka sain rokotuksen ensimmäisten riskiryhmäläisten joukossa.

12 vrk rokotuksesta menivät keuhkot tukkoon ja seuraavana päivänä alkoi kuume nousta. Sain saman tien Tamiflu-lääkityksen, ja tänään, kaksi viikkoa rokotuksesta ja kolmantena tautipäivänä, kuume on laskenut lämpöilyksi. Lyhenikö tauti rokotuksen ansiosta kuitenkin? Astma vinkuu kuitenkin keuhkoissa tehostetusta lääkityksestä huolimatta. Toipuminen työkuntoon saattaa kuitenkin kestää, lääkärin mukaan jopa ensi viikkoon.

 

Sairastaminen ei ole kivaa, varsinkin kun tietää aiheuttavansa työpaikalla paljon ongelmia ja pettymyksiä muille. Eipä tälle kuitenkaan mitään voi.  Hyvä puoli on se, että viimein on aikaa (ja syytä) lojua sängyssä lueskelemassa kirjoja!

Eilen ja tänään luin Leena Lehtolaisen Luonas en ollutkaan -kirjan. Se oli helppolukuinen, päiväkirjamuotoinen kuvaus useamman pariskunnan etääntymisestä toisistaan keski-iässä. Juoneen oli saatu myös jännitystä ja yllätyksiä. Ihan hyvä.

Viikonloppuna sain loppuun pitkään lukemani Thomas Keatingin Sisäinen eheytyminen -kirjan, joka ei kuitenkaan oikein puhutellut. Ehkä se ei sopinut katkonaiseksi bussilukemiseksi työmatkoilla vaan olisi vaatinut enemmän keskittymistä ja mietiskelyä. Siinä kuvattiin ihmisen hengellistä elämää, tavoitteena kontemplatiivinen rukouselämä.