Eilinen uutinen Hesarin vastaavan päätoimittajan Mikael Pentikäisen potkuista löi ällikällä. Mitä ihmettä? Mies on luotsannut läpi todella suuren muutoksen, saanut lehden kiinnostavammaksi (ei tahdo aikani riittää lukemiseen millään) ja ainakin toimittajien mukaan ollut hyvä esimies. Erottamisen syyt ovat salaiset, mutta lehden hallitusta Pentikäisen tyyli tai mielipiteet tai jokin muu ei ole miellyttänyt: "Luottamuspula."  

Minä olen kiinnostuksella lukenut Pentikäisen kirjoituksia, joskaan en varsinaisesti osaa sanoa mitään hänen linjastaan, kun en ole niin analyyttisesti lukiessani ajatellut. Olen kuitenkin ollut tyytyväinen. Lehtiuudistuskin on loppujen lopuksi tehnyt lehdestä entistä monipuolisemman, ja tabloid mahtuu paremmin keittiön pöydälle. Ainoa, mihin EN ole ollut tyytyväinen, on Nyt-liite, jonka jutut ovat mielestäni pääosin silkkaa roskaa. Urheilusivuista taas en osaa sanoa mitään, koska hyppään ne aina yli.

Olemme kotona keskustelleet Hesarin tilauksen kohtalosta. Jospa luopuisimme kokonaan paperilehdestä ja katsoisimme, kuinka välttämättömältä digilehti tuntuu? Riippuen tulevista päätoimittajista ja lehden sisällön kehityksestä tekisimme sitten lopulliset johtopäätökset myöhemmin. Olen tilannut Hesaria 27 vuotta, lukenut pitempäänkin. Pentikäisen kohtelu sai miettimään, kannatanko tällaista linjaa ja kohtelua. Tavallisena ihmisenä ei paljon muita vaikutusmahdollisuuksia ole kuin tilauksen jatkaminen tai lopettaminen.  Jäämme seuraamaan tilannetta.