Olen viime aikona antanut paljon palautetta erilaisista seikoista. Ajattelen, että mikään ei muutu paremmaksi, jos kukaan ei kerro tyytymättömyyttään saamaansa palveluun tai tuotteeseen. Tässä seurauksia palautteenannostani:
  • Lähetin palautetta pankkipalveluista, joista tännekin kirjoitin. Konttorin johtaja soitti minulle ja halusi keskustella asioista tarkemmin (yritti useita kertoja!). Kävimme melko pitkän puhelinkeskustelun, jonka seurauksena ymmärsimme toistemme kannat ja uskoimme parempaan tulevisuuteen. :-)  
  • Lähetin eilen postitse kiittävää palautetta omasta pankkikäynnistäni viime viikolla. Sama pankki kuin se, jossa jonotimme yli puoli tuntia, mutta täkäläinen konttori. Käyntiajan sai vaivattomasti heti kun itselle sopi, kaikki asiat hoituivat, luvattiin soittaa tietyn asian varmistuttua, oli kaiken varalta varattu toinenkin asiantuntija paikalle, jota emme tarvinneet, tapasimme saman tien siellä päivystäneen kiinteistönvälittäjän, kun tuli hänen toimialaansa liittyvä kysymys mieleen. Erinomaista palvelua. (Kahvia tosin ei tarjottu niin kuin aina ennen.) 
  • Tänään osuin paikalle, kun K-supermarketissa toinen asiakas etsi tuotetta, jota itse olin turhaan etsinyt lauantaina. Löytyi myyjä, joka yritti auttaa meitä tuotteen etsimisessä siinä kuitenkaan onnistumatta, ja seurauksena hän lupasi viedä tiedon puutteesta eteenpäin. Jospa piankin saamme mieleistämme tuotetta taas.
  • Samaisessa K-supermarketissa valitin samalla käynnillä lauantaina saamastani nieriästä, joka ei ollutkaan tuore. Sain asiaankuuluvat pahoittelut ja uuden fileen tilalle. Olisin saanut varmistaa tuoreuden haistamalla, mutta en sitten kehdannut...
Aina ei ole puhtia palautteen antamiseen eikä onneksi aihettakaan, mutta selvät epäkohdat on syytä ilmoittaa. Tiedon vastaanottaja sitten toimii niin kuin parhaaksi näkee.  

Nyt muistinkin, että jouluruokaostoksilla ilahduin suuresti, kun ruisleivän tehnyt leipomo oli sujauttanut pussiin oman joulutervehdyksensä. Se ihan liikutti kaiken joluhässäkän keskellä. Olen unohtanut siitä kiittää, joten teenkin sen nyt heti. Onneksi tuli nyt mieleen!