Viitaten edelliseen postaukseen:

Tuloksena lahjapähkäilyistä kummipoika sai siis kirjan ja pehmeän paketin eli vaatteita. Kirja luettiin illan kuluessa. Vaatteista päivänsankari avautui myöhemmin: "En oikein tykännyt." Tuliaiset sen sijaan saivat suuren suosion: isoveljille pyörään kovaääniset eläintöötit, pikkuveljelle värikäs propellipipo. Vappukäyttöön lähinnä ajattelin. Lopputulos oli se, että pikkuvelikin olisi halunnut töötin ja isoveljet propellipipot. Eipä siinä mitään, marssin uudelleen Tigeriin ja hankin täydennyskapistukset ja lähetin heille postitse. Toivottavasti ehtivät perille ennen vappua. Tööttimekkala tosin oli melkoinen, kun ei molempia heti saatu ulkoilmaan ja pyörään kiinnitettyä, kun toisen pyörä oli juuri menossa vaihtoon.

Kaverisynttäreiltä oli saatu lahjaksi mm. legoauto, jonka kokoamisessa kummipoika osoittautui todella näppäräksi. Hän osasi lukea ohjekuviakin paljon paremmin kuin kummitätinsä. Puuhakirja oli myös kiva. Isovelikin teki innoissaan pulmatehtäviä, sillä mukana oli tussi, jonka saattoi pyyhkiä pois. Kilpa-ajopelikin oli juuri viisivuotiaalle sopiva. Muut olivat löytäneet parempia lahjanostopaikkoja kuin minä.

 

Postipaketista tuli mieleen, että lähetin heille jo ennen synttäreitä koemielessä kaksi onnittelukorttia,toisen ykkös- ja toisen kakkospostissa, sillä merkkipäivissä oli kahden päivän ero. Olivat tulleet samana päivänä perille. Ehkä kakkospostia on niin vähän, että se kulkee yhtä nopeasti kuin ykkönen.

Meille sen sijaan ei jaettu eilen lainkaan postia, ja ylensä torstaina ilmestyvät lehdet eivät tulleet tänäänkään, mutta perjantain lehdet kyllä olivat laatikossa. Mikähän postin erikoinen tämä järjestely on? Ehkä joku meni vääränä päivänä leikkaamaan nurmikkoa?