Tänään käväisi pihamaalla lintu, jota en varmuudella tunnistanut. Sillä oli tiilenpunainen rinta, mutta muuten se oli harmahtava. Ensimmäinen ajatus oli, että se on leppälintu, mutta kun katsoin netistä ja lintukirjasta, niin leppälinnulla olisi pitänyt olla valkea otsa ja musta pää. Tällä pää oli samanvärinen kuin muukin osa rintaa lukuun ottamatta. Leppälinnun väriä sitä paitsi sanotaan kuvauksissa oranssiksi, ja pyrstönkin olisi pitänyt olla samanvärinen. Sitten arvelin punarinnaksi, mutta sekään ei täsmännyt, kun punarinnalla on punainen naamakin. Sitten tuli väristä mieleen punavarpunen, mutta sehän olikin ihan erilainen, kirkkaanpunainen hompsuke. Mikähän laji meillä siis kävi?

Tilanne meni pian ohi, vaikka pihalla jatkuvasti hyppelehtivät mustarastaat yrittivät ottaa tulokkaasta selvää, sillä portin alta loikahti paikalle rusakko, joka karkotti pikkuisen tulokkaan tiehensä. Ei viipynyt kyllä rusakkokaan kauan, sillä pian kulki kävelytietä pieni koululainen, joka otti hyppyaskelia kulkiessaan ja sai rusakon säikähtämään.

***

KAS KAS KAS!

Otin kiikarin esille katsellakseni pihaa tarkemmin, ja nyt olikin uusi tulokas taas paikalla! Sillä on sittenkin aika vaalea mahanalus, joten kyllä se varmaankin on punarinta! Valitettavasti olen huono havainnoitsija, joten en vieläkään osaa sanoa varmasti naaman, nokan ja jalkojen väriä, joista olisi tunnistuksessa hyötyä. Enkä nähnyt keltaista juovaa sivussa. Jatkan tarkkailua.

Wikipedia kertoo, että ennen punarinta luokiteltiin rastaisiin mutta nykyisin sieppoihin.  

Kiikarikuvasta voisi myäs päätellä, että raparperivauvakin nostaisi jo päätään pihan nurkassa. Perjantaina kävin katsomassa, mutta silloin ei näkynyt vielä mitään.