Helsingin seurakuntayhtymä on lanseeraamassa uutta "Bongaa messu" -tapahtumasarjaa, jossa tietyt seurakunnat tarjoavat nimikkomessun, johon tapahtumabongaajat osallistuvat ja saavat leiman bongauskorttiin. Siis kahden viikon välein messu jossakin päin Helsinkiä ja paljon muualta tulleita osallistujia. Hm. Varmaan ihan kiva, ainakin osallistujat näkevät useiden seurakuntien messuja ja tutustuvat kenties toisiinsa ainakin näöltä. Ja voivat jopa voittaa palkintoja.

Kuulin viime vuoden lopussa Bongaa messu -nimen, mutta kuvittelin sitä toisenlaiseksi. Ehkä siihen vaikutti oma kirjastonbongausprojektini, joka tosin on ollut vähän katkolla viime ajat, jonka ajatuksena oli käydä jokaisessa alueen kirjastossa. Arvelin, että HSRKY:ssäkin käytäisiin missä tahansa kirkossa ja pyrittäisiin bongaamaan mahdollisimman monta seurakuntaa tietyssä ajassa. Silloin nähtäisiin tavallinen messu eikä sellaista, jossa on huomioitu vieraat bongaajat.

Mielenkiintoista kuulla, millaista palautetta tapahtumasarja saa ja kuinka paljon siihen lähtee väkeä mukaan. Itse en voi osallistua, sillä sen verran harvoin pääsen kirkkoon, että käyn mielelläni sitten siinä seurakunnassa, jonka alueella asun, tai   entisessä seurakunnassani (jonka enemmän koen KOTIseurakunnaksi).

Pieni hidaste osallistujille saattaa olla se, että jos ei omista autoa, matka kaukana olevaan bongausseurakuntaan julkisilla voi olla hankala tai jopa mahdoton, riippuen siitä missä itse asuu. Odotan kiinnostuksella kommentteja ja keskustelua, joka tapahtumasta kenties käynnistyy, kunhan tieto leviää. Toivottavasti monet uudetkin ihmiset löytävät messun sitä kautta.