Lumet ovat kadonneet ja lintulaudan vieraat taitavat olla jo vähän kevättunnelmissa. Juuri nyt paikalla kaksi pulleaa oravaa, viisi mustarastasta, yksi talitiainen ja pari varpusta. Oravat ja pikkulinnut syövät suoraan talipötköistä ja lintulautatötteröistä. Yksi mustarastaistakin on oppinut keikkumaan kapeassa ruokinta-automaatissa ja syömään suoraan sieltä. Isosta laudasta luovuimme tänä vuonna, joten rottaongelmaa ei enää ole havaittu. Rusakko sen sijan käy edelleen syömässä maahan pudonneita jyviä. Sille on heinäsoimikin, mutta siitä se syö harvemmin.

Ikkunaani näkyy neljä linnunpönttöä. Niistä lähinnä olevassa on jo talitintti pyrähdellyt useaan otteeseen. Nytkin pyrstö sieltä heiluu. Liekö jo munat siellä valmiina? TItityytä on kuulunut joulukuusta asti, kun sää on ollut kovin leuto. 

Eilisiltana paistoi aurinko jonkin aikaa ja sää näytti todella keväiseltä. Yöllä oli kuitenkin pakkasta kun taivas oli kirkas. Toivottavasti huomenna olen terve ja pääsen aistimaan säätä ulkoilmaankin eikä tarvitse tyytyä akkunan takaa arvailemaan.

Nyt oravat yltyivät hurjaan takaa-ajoon. Niillä näyttää olevan varsin vauhdikasta keskenään. Ovatkohan äiti ja lapsi vai veljekset kenties? Toinen on isompi ja harmaampi, mutta kummankin häntä on yhtä tuuhea.