Kulunut viikko sujui pääasiassa pyörien päällä. Laskin, että tulin istuneeksi autossa noin 1900 kilometriä. Koska en aja, on Armaani ajanut lähes yhtä paljon (200 km meni minulla toisen kuljettajan kyydissä). Pelkäsin, ettei selkä kestä moista rääkkiä, mutta yllättävän hyvin sujui, kun huomasin laittaa lähes litteän puhallettavan niskatyynyn alaselkäni alle. Sen sai muotoiltua sopivaksi tueksi.

Tuli tehtyä myös havaintoja kesäisestä Suomesta. Ajelimme pieniä teitä pitkin aina, kun ei ollut kiire, joten tuli nähtyä ihan uusia maisemia. Alla mieleen jääneitä havaintoja viikon varrelta. Pääasia vain heti alkuun: kyllä Suomi on kaunis ja monipuolinen maa!  

*** 

Tällaisia havaintoja jäi mieleen sieltä ja täältä viime viikon reittien varrelta:

Kihniö: Kiva keskusta, kaksikerroksisia puutaloja standardilaatikoiden sijaan. Joku on ymmärtänyt säilyttää omaleimaisen keskustan.

Karvia: Hauskoja ihmishahmoja siellä täällä pitkin kylänraittia. Olisi kiintoisaa tietää niiden tarina!

Honkajoki: Kirkon ovet auki, sepposen selällään! Kerrassaan kutsuvaa ja harvinaista. Pieni, vanha, upea puukirkko henki historiaa ja oli poikkeuksellisesti koristeltu sisältä päin. Teki todella mieli tutustua ja istahtaa hetkinen. Pikantti yksityiskohta: penkeillä isoäidinneliöistä virkattuja penkinpehmikkeitä. Wau.  Hyvä kotiruokalounas Honkahovissa.

Kristiinankaupunki: Vireä puutalokaupunki, johon olisi ollut hauska jäädä pitemmkäksikin aikaa tutustumaan.

Kaskinen: Suomen pienin kaupunki - tuskin huomasimme, missä oli keskusta. Ei edes kauppoja. Kirkko tiukasti lukossa. Ei tarvitse palata uudelleen.

Närpiö: Ennakkotietona vain tomaatit ja murre. Suurempi kuin olin kuvitellut. Erikoisia kirkkotalleja! Kirkko lukossa mutta muutama talli auki. 

Pohjaslahti: aikamoisia tuhoja Elvira-myrskyn jäljiltä varsinkin Salussärkällä ja Heinämäessä: puita kaatunut ja katkeillut satamäärin. 

Ähtäri: Ilmainen, siisti WC matkahuollossa. Kiitos.

Vimpeli: Kiireiset kulkijat pysähtyivät lounaalle ensimmäiseen pizzagrillibaariin, mikä paikkakunnalla eteen osui. Ihan hyvää ruokaa oli, ja ravintolan nimi muistaakseni Kir-Si. 

Reisjärvi: Sattumalta löytynyt kahvipaikka reitin varrelta: kartanohotelli Saari. Kaunis paikka, ystävällinen palvelu.

Haapajärvi: Viehättävä lastenkirkko rakennettu pappilan pihaan. Oikean näköinen kirkko mutta lasten mittakaavassa. Kesäkahvilasta löytyi tarvikkeita eri aihepiireistä, mm. kaste ja häät. Kirkonkello (sai soittaa), kolehtihaavit ym. olivat valmiiksi paikoillaan. Tuli mieleen, kuinka pikkulapsina leikimme kirkkoa saunan lauteilla veljeni kanssa. Haapajärvisten lasten leikit kulkevat autenttisemmassa ympäristössä.