Minulla alkaa olla sellainen tunne, että rotat pitävät meitä pilkkanaan! Tuolla ne nytkin juoksentelevat pihamaalla ja syövät murusia maasta, hyvä kun eivät huiskuta minulle käpälillään tänne ikkunaan.

Pihalla on musta myrkkysyöttilaatikko. Aiemmin se oli kätkettynä, mutta nyt se on ihan  näkyvissä. Toinen rotta popsii sen edessä jyvänloppuja maasta oikein hyvinvoivan näköisenä. Lintulauta on viety pois, mutta jotakin maasta näyttää löytyvän.

Toinen rotta söi ensin jonkin aikaa kaverinsa kanssa. Sitten se lähti juoksentelemaan patiolle. Se nuuski äsken koko pation reunan huolellisesti pujahdellen välillä pation alle, välillä päälle. Ainoastaan yhden reunan se jätti väliin: sen, jonka viereen sementtiharkkojen väliin on piilotettu rotankoukku varustettuna ihanalla juustokimpaleella. Sen rakennelman rotta kiersi ketterästi ulkokautta!  

Aina kun joku kulkee ohi läheistä kävelytietä pitkin, rotat singahtavat puisen jälkikompostointilaatikon tai pation alle piiloon. Molemmat paikat on tarkastettu, eikä niissä ole pesiä tms. Ne sopivat kuitenkin hyvin piilo- ja kauttakulkupaikoiksi. 

Jos ihan rehellinen olen, niin kyllä nuo rotat aika söpöjäkin ovat, varsinkin jos katsoo kiikarilla naamapuolelta. Jos taaas näkee kauempaa ja takaa, varsinkin sen kammottavan paksun hännän, niin toivoo vain, että menisivät loukkuihin mahdollisimman nopeasti.

Emme kuulemma ole naapurustossamme ainoita, joilla on tänä talvena rottaongelma pihallaan. Rottia on näkynyt kuulemma muissakin pihoissa - saattavat olla jopa samoja yksilöitä.  Tosin sekin järkyttävä tieto voi olla totta, jonka eräs kommentoija kirjoitti, että kun näet yhden, niitä on jo sata. Iiiiiiiiiiiiiik!

***

Nyt pihaan lehahtivat taas harakat, kaksi varista, pulupariskunta sekä yksi mustarastaista. Rotat pysyttelevät näkymättömissä. Samoista paikoista etsitään syötävää mutta vuorotellen.