Tänään on ollut voittajafiilis! Poljin nimittäin aamulla kovassa sateessa töihin seitsemän jälkeen, ja iltapäivällä edelleen sateessa takaisin. 44 minuuttia, 14 kilometriä. Vettä valuvana päältä päin ja hiki pinnassa sisältä päin pääsin turvallisesti perille molempiin suuntiin. Onneksi on hyvät varusteet: sadeviitta, sadehousut, goretex-kengät, kypärän sadesuojus, repun sadesuojus ja sadehanskat. Vain kasvot, hihansuut ja nilkat hiukan kastuvat. Eniten haittaa rillien kastuminen, kun ei oikein näe eteensä.

Töissä oli huomisen joulujuhlan kenraaliharjoitus. Aika hyvin meni, vaikka ensi kertaa pääsimme näyttämölle esitystä kokeilemaan. Mainio porukka. Eniten iloitsen tekniikkaa hallitsevasta kaverista, joka otti sujuvasti näyttämön valot ja kuvien vaihdot haltuun. Ei halunnut näytelmäroolia mutta onkin korvaamaton järjestäjänä ja valo- ja äänimiehenä. 

Kotona kaikki paikat ovat sekaisin, mutta toivon hartaasti saavani jotakin järjestystä aikaan, kunhan pääsen lomalle. Koulun loppurutistus on aina niin rankka, että on pakko jättää oman elämän asiat tauolle. Tänä vuonna on onneksi vielä useita päiviä aikaa omille jouluvalmisteluille. Se aina harmittaa, että joulukorttien kirjoittamiseen ei oikein olisi aikaa. Siihen haluaisi paneutua, joskus jopa itse jotakin väsäillä, mutta ei ehdi. Kerran kirjoitin kalenteriin lokakuun alkuun: tee joulukortit. Sekään ei toiminut. Ei ollut vielä joulufiilistä ja tuntui, ettei osannut vielä asettua joulumietteisiin.

Jotkut ovat luopuneet joulukorttien lähettämisestä. Minäkin jossakin vaiheessa hiukan harkitsin, mutta nyt koronajouluna tuntuikin, että korttien lähettäminen - edes pienten vaatimattomien - onkin erityisen tärkeää, kun muu yhteydenpito on hankalampaa. Tosin en ehtinyt enkä päässyt ostamaan kortteja, joten hyödynsin edellisten vuosien ylijäämäkortteja. Jotkut ehkä hämmästyvät siitä, millaisen kortin saavat...

Maanantaina hyvä Tuomas joulun tuopi. Siihen asti on hyvää aikaa valmisteluihin. Jospa sielukin pääsisi jonkinlaisiin joulufiiliksiin viimeistään ennen joulupäiviä.