Eläkeikäremontti on menossa. Ei riitä maksajia meille, kun nuorisoa on niukemmin kuin aiemmin, eikä olemassa olevistakaan ole kaikista työelämään vaan suoraan eläkkeelle siirtyvät. 

Nyt näyttäisi siltä, että minun ikäisilläni eläkeikä nousisi lähes samaan, mikä oma henkilökohtainen eläkeikäni jo on. Kuinka käynee oman alani ihmisillä, jotka kunnan palveluksessa ollen pääsisivät nykylain mukaan eläkkeelle 60-vuotiaina? Meidät valtion virkamiehet siirrettiin uuteen järjestelmään ja eläkeikää nostettiin. Silloin sanottiin, että samalla saamme oikeuden osa-aikaeläkkeeseen. Se nyt myös poistetaan.

Ymmärrän hyvin sen, että rahat eivät riitä, jos maksajia ei ole, mutta hiukan korpeaa se, että asioista päättäjät itse jäävät hulppeille eläkkeille jo alle kuusikymppisinä. Kyllä minusta herrojen konttorityössä voisi ahertaa pitempäänkin ja päästää vaikkapa ikääntyneet palomiehet eläkkeelle aiemmin. 

Tässä kivuliaasti sairastellessa tuntuu kyllä epätodennäköiseltä, että kykenisin omaan eläkeikääni asti töitä paiskomaan. Terveys ei takuulla kestä ainakaan nykyisissä työoloissa. Niinpä ei olekaan syytä liikaa asiaa murehtia. Katsotaan sitten, kun asia on ajankohtainen.