Juhannuksen aikaan kaikki kynnelle kykenevät lähtevät mökille. Niin mekin.

Eilen saapuessamme oli kaunis, valoisa, tyyni ilta. Saunoimme ja uimme - vesi tosin oli kieltämättä aika kylmää. Yö oli myös viileä, mutta lämpimät peitot takasivat hyvät unet.

Aamulla herätessämme olikin jo  "tyypillinen juhannussää": sade ropisi kattoon ja oli harmaata ja hyvin viileää. Kaikki siivoukset ja muut valmistelut ovat tekemättä, kun emme ole ennen tätä päässeet mökille. Perunatkin jäivät istuttamatta reissumme takia. Vaan ei hätää: meterorologi lupasi, että huomenna on toisin. Mainio juhannussää lähestyy huomisen päivän aikana. Nettikin toimii ja kirjoja on mukana kassillinen. Sadepäivän voi käyttää vaikka ruokaostoksiin ja leipomiseen. Tuleepa samalla lämmintä tupaan. 

Meidän mökillä ei ole hienoa. Kaikki on vähän rempallaan, tilat ahtaat ja turhaa rojua joka puolella. Asiat eivät kuitenkaan ole meidän järjestettävissämme, kun omistajia ja käyttäjiä on paljon. Tavallaan myös viehättää tämä "70-lukulainen" mökkeily: tänne tullessa vaihdetaan rönttövaatteet ylle, huomattava osa ajasta menee käytännön askereisiin kuten veden hakemiseen kaivolta, tiskaamiseen yms. ja kaikki on mahdollisimman epäkäytännöllistä. Siinä on jotakin kummaa viehätystäkin. Ympärillä on suomalainen luonto rehevimmillään. Käki kukkuu, räkättirastas syöksyilee pensaikoissa ja lokit kirkuvat. Illalla näkyi tavattoman keltainen kuu naapurin pellon takana matalalla. Järven takaa kuului illalla saunomisen ääniä ja naapurimökillä pörisi ruohonleikkuri ja varhain aamulla. Kesä!