Aloitin syksyllä uuden projektin: päätin veisata Siionin virret läpi. Taustalla on suru ja haikeus siitä,että jouduin jättämään rakkaan kuorolauluharrastuksen astmalääkkeen aiheuttaman käheytymisen takia. Yhden virren päivässä voin yleensä veisata kirkkaasti, sitten käheys voittaa. Täällä kotona yksin veisaillessa äänen laadulla ei ole väliä toisin kuin kuorossa. 

No, viime viikkoina on tullut taukoa projektiin, unohtunut koko asia. Päätin korjata tilanteen. Eilen veisasin iltavirren nukkumaan käydessä, ja nyt jatkoin siitä, mihin ennen joulua jäin. Ja mitä sanoitusaarteita löysinkään:

 

"Eivät köyhyys, rikkaus, Tahtominen, juokseminen, Eivät hyvyys, hurskaus, Etsiminen, ostaminen Sinua tee autuaaksi. Herra lukee vanhurskaaksi.

Yksin armo pelastaa, Ilman omaa ansiota. Muista Herran kuolemaa. Hedelmä sen vastaan ota. Kun näin nöyrryt armon alle, Pääset tielle oikealle.

Autuas ken uskoen Pyhän kirjan lupauksiin Vastaan ottaa Jeesuksen, Ei hän sorru houkutuksiin Ihmisjärjen, tiedon määrän, Harhaan vievän, usein väärän. "

SV 74:2 - 4

 

"Jääkää kaikki katoovaiset. Teistä en mä huolikaan, Jeesus kun on minun vaan. Ilot muut on haihtuvaiset, Hänessä on iloa, Ihmeellistä lepoa.

Hän on turva turvattoman, Hän on apu kiusatun, Lohduttaja vaivatun. Jos mä vuoksi huolettoman Vaelluksen horjahdan, Toivon hänen nostavan.

Hän on ilo itkeväisten, Väärien vanhurskaus, Hän on tyhmäin viisaus. Rikkaus hän kerjäläisten. Hän voi antaa pyhyyttä, Kurjimmille hyvyyttä.

SV 75:3 - 5

 

Erityisesti pysäyttivät tällä kertaa juoksemisen ja ostamisen turhuus sekä tiedon määrä ja harhaanjohtavuus - kärsin informaatioähkystä - ja toisessa virressä huolettoman vaelluksen horjahtelut. Nykyaikaisia teemoja ovat 1700-luvun virsirunoilijat Lars Nyberg ja Antti Achrenius osanneet käsitellä!