Vuosi vaihtui mukavasti, ja nyt olemme saaneet myös lunta. Mahtavaa. Ulkoilusää on ollut vallan mainio viime päivinä. 

Vaan mitä kuuluu rapakon takaa? Kahelin johtajan sekopäiset kannattajat ovat viime yönä tunkeutuneet kongressiin. Aivan pöyristyttävää. Ja jos uutisiin on luottaminen (täällä päin hiukan varmemmin kuin siellä), niin turvallisuustyypit ja poliisit ovat sillä aikaa kaikessa rauhassa nauttineet eväitä. Jo on! Jotenkin on monta kertaa tuntunut viime vuosien aikana, että tilanne on niin absurdi, ettei se voi enää mennä pahemmaksi. Sitten kaikki on kääntynyt entistä hullummaksi. Miten yksi todellisuudesta ilmeisen irrallaan elävä ihminen voi saada mukaansa niin paljon seuraajia? Miten on mahdollista valehdella niin sumeilematta niin monessa asiassa ilman että joutuu siitä vastuuseen? 
 

Huolestuttavaa on se, että useassa maassa on sellainen johtaja, joka ei kunnioita ihmisoikeuksia, ei demokratiaa (no, tämänpäiväiset tapahtumat eivät ole hyvää mainosta demokratialle, niin kuin joku itsevaltias on ehättänyt jo lausumaankin), ei edes oman maansa lakeja. Yksittäinen ihminen on vain hauras hippunen tapahtumien pyörteissä, kun asiat alkavat mennä pahasti pieleen. Ulkopuolisilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa, mutta maan sisälläkään ei voi protestoida, jos haluaa säilyttää henkiriepunsa. Onnellinen saa olla omasta rauhallisesta maastaan, mutta ei täälläkään ksnnata tuudittautua siihen, että kaikki jatkuu ennallaan. Täälläkin on tahoja, jotka haluaisivat muuttaa yhteiskuntamme aivan toisenlaiseksi. Toivottavasti  tämänpäiväinen esimerkki rapakon takaa antaa ajattelemisen aihetta kotoisille ääriliikkeiden kannattajille ja mieluummin hillitsee kuin innostaa demokratian kaatamisyrityksiin.

 

Koronan kanssa ollaan liemessä kaikkialla. Suomen päättäjät ovat toimineet paljon viisaammin kuin monen muun maan valtaapitävät. Sääliksi käy amerikkalaisia ja brittejä, joilla muun sekasorron ja epävarmuuden lisäksi on vielä koronakin pahasti valloillaan. Niin paljon kuolleita ja perhepiirien surua! Huolestuttava on tilanne myös niiden maiden osalta, joissa terveydenhoito on muutenkin heikoissa kantimissa. Kuinka ne selviävät viruksesta? Rokotuksia ei heille liikene, kun amerikkalaiset varasivat pääosan itselleen. Meillä EU:ssa on vähän samanlainen tilanne, mutta meillä terveydenhoito kuitenkin toimii. 
 

Kaaos on vallassa monin paikoin. Täällä onneksi on rauhallista. Voimme keskittyä tarkkailemaan vaikkapa lumitilannetta ja säätä. Tavallinen arki, tervetuloa.