Kyllä hämmästyttää esille vyöryvä pahantahtoisuuden määrä, kun joskus sattuu vilkaisemaan netin keskustelupalstoille. Valtava määrä ilkeyttä, toisten mollaamista, ylemmyydentunnetta, tahallista haukkumista... Mistä se oikein kumpuaa? Vaikka kuinka olisi asiallinen keskustelu aluksi, pian joku sen kääntää myrkylliseksi moittimiseksi. Kirjoittajat kuitenkin lienevät aikuisia, täysi-ikäisiä ihmisiä, jotka näyttänevät tosielämässä päällisin puolin ihan normaaleilta. En tosin ole kovin monia foorumeja seuraillut, mitä nyt joidenkin lehtien (HS, IS, IL) uutiskommenttikeskusteluja joskus.

Eikö myönteisempi asenne elämään ja muihin ihmisiin olisi terveellisempi tapa suhtautua asioihin? Rakentava keskustelu ja edes lievä yritys ymmärtää, mitä toinen keskustelija tarkoittaa, olisivat mielekkäämpiä kuin kaikkitietävä halveksunta. Ettäs kehtaavat!

Onko myrkyllisyys vallitseva ilmasto myös kodeissa? Joutuvatko lapset ja nuoret kuuntelemaan saman sortin paasausta myös kotona? Ei ihme, jos kasvaa ennakkoluuloisia, muihin ihmisiin kielteisesti suhtautuvia, yhteisistä asioista välinpitämättömiä nuoria. Voi voi.  

Vai onko niin, että kun päästää pahimmat höyryt mahdollisimman kiihkeästi ulos netissä, niin sitten jaksaa olla lempeä ja rakastava vanhempi lapsilleen koko loppuillan kotona? Verbaaliaggressio muunlaisen sijaan?