Kävin tänään katsastamassa Arabianrannan kirjaston. Se oli kooltaan ja valikoimiltaan  pieni mutta viihtyisän oloinen ja erinomaisessa paikassa Arabian tehdaskompleksissa osana Aralis-kirjastokeskusta. Luin taustatietoa sen verran, että tiedän kirjaston olevan entisen Toukolan kirjaston perillinen. Kätevää asioida myös kirjastossa, jos sattuu tulemaan asiaa Arabian tai Finlaysonin tehtaanmyymälään, Pentikin outlettiin, Muurikka-myymälään, Arabian tehtaan museoon tai vaikka Pop Jazz Konservatorioon.

Lähiympäristön (Toukola Kumpula, Arabianranta) asukkaille kätevä lähikirjasto, joka näytti myös jakavan kiitettävästi informaatiota sikäläisistä tapahtumista. Otin muistoksi käynnistä Kumposti-julkaisun viimeisimmän numeron. Positiivista oli myös se, että infopöydällä oli lomakkeita, joilla voi kertoa mielipiteensä (kysymys, ehdotus, kiitos, valitus). Se osoittsaa, että käyttäjien toiveista ollaan kiinnostuneita.

Muista asiakkaista suurin osa näytti olevan yllättäen japanilaisia, mutta koska heitä oli paljon myös tehtaanmyymälöissä, lienen vain osunut paikalle jonkin ryhmän kanssa samaan aikaan.