Fludssa vaivaa, mutta ei se mitään - ei ollut mitään sovittua tekemistä täksi päiväksi. Hiippailen villasukissa ja kotiasussa, torkahtelen välillä, vietän luppoaikaa. Pitkällään ei voi olla, kun menee nenä ihan  tuskallisen tukkoiseksi, joten oleilen istuallaan.

Nyt on aikaa selata ja heittää pois vanhoja lehtiä, kun muuta ei jaksa. Huomenna sitten olen tehokkaampi, jotta voin maanantaina toivottavasti mennä tyytyväisenä töihin. Kai flunssa siihen jo paranee.

*** 

Meillä on muuten kerrassaan erinomainen työterveyshuolto. Kävin eilen ikäkausitarkastuslabrassa, ja tänä aamuna tuli tekstari, että voit katsoa tulokset netin kautta! Uskomattoman ripeää, varsinkin kun on vielä viikonloppu. Pyysin ottamaan samalla D-vitamiinitason (itse maksaen siis), ja se oli ainoa yllätys. Olen popsinut d-vitamiinia 20 mikrogrammaa päivässä jo pari vuotta, ja arvo oli silti hiukan alle viitearvon! Miten ihmeessä? Ei liene syytä siis annosta ainakaan pienentää. Kerran mainitsin lääkärille, että aion pitää kesällä tauon, kun aurinkokin paistaa, mutta hän sanoi, että ei kyllä kannata, vaan annoksen voisi puolittaa. Ehkä ensi kesänä on tehtävä samoin. 

*** 

Rusakko ilahdutti meitä vierailullaan kahdesti tänään. Aamupalan se nautti lajitoverinsa kanssa meidän omenapuun juurella, ja nyt illansuussa ensin mutusteli jyviä ja pähkinöitä (vai mitähän linnut ovat sille tiputelleet), sitten hiukan jo vihertävää nurmikkoa ja lopuksi se otti monen tunnin ruokalevon keittiön ikkunan edustalla. Hienoa asustaa paikassa, jossa luonto tulee tarkkailtavaksi ihan itse. 

Rusakon ajatusmaailma on aika yksioikoinen. Linnut härnäävät sitä välillä, harakka erityisesti ja pulutkin joskus, mutta se vain hypähtää hiukkasen ärsyyntyneenä. Jos aidan takana kävelytiellä kulkee ihmisiä, se ei haittaa mitään, mutta annas olla, jos vaikka kuinka pikkiriikkinenkin koira lähestyy, niin rusakko ampaisee toisaalle kuin nuoli. Jos ihminen tulee pihalle, niin toki se silloin lähtee myös, mutta hitaammin, taakse vilkuillen: pitäiskö tosiaan lähteä tästä...

*** 

Tänään on tuullut aika lailla. Suhina kuuluu jopa radiosta virtaavan pianomusiikin yli. Minun muistini mukaan ei ennen ole jatkuvasti ollut tällaisia tuulia. Kertooko tämäkin ilmastonmuutoksesta? Tällaista ja pahempaa tulee olemaan enemmän tulevaisuudessa. Lähikoivut ovat pitkiä ja honteloita. Yksi niistä kaatui talvella myrskyssä, katkesi parin kolmen metrin korkeudelta. Jos jollekin noista kävisi samoin ja tuulisi pohjoisesta, taitaisin jäädä alle.