Tosi mainioita säitä pidellyt viime päivinä. Ensin ihan tiukkaa harmaata ja tihkusadetta monta päivää, tänään kunnolla ensin räntää ja sitten vettä. Niin sitä pitää! Syksyllä pitää olla syksyiset säät, sanon minä. Totta puhuen ihan ilostuin, kun töistä lähdin ja räntää pudotteli taivaalta. Huomasin hymyileväni leveästi bussipysäkkiä kohti taivaltaessani. Tämä on OIKEA syyssää.

Kaupungin keskustassa satoi silkkaa vettä, mutta kun pääsin kotikonnuille, täällä maahan jäi sateesta valkea kerros, sillä olemme jonkin verran kauempana kosteasta merestä. Täälläkin kyllä rännit laulavat ja jalan alla turskahtelee kävellessä. Näyttää kuitenkin kauniimmalta. 

Pimeääkin on, sekä aamulla  töihin mennessä että illalla sieltä palatessa. Niin kuuluu marraskuussa ollakin, ja vielähän se pimeys ehtii pidentyä aika lailla ennen kuin talvipäivänseisauksessa ollaan. Eipä kuitenkaan aikaakaan kun jo veisataan Hoosiannaa ja viritellään jouluvalot synkkyyttä hälventämään. Samaan aikaan leviävät joulun tuoksut kyökeistä ja rapisevat lahjapaperit  kammareiden perillä. Joulu on varsin sopivaan aikaan. Miten muuten osaisimme pimeän keskellä elellä? Joulunaikaan ei ehdi synkkyyttä harmitella, kun on puuhaa yllin kyllin.  

Näin on hyvä!