Uusin kohukampanja on aiheuttanut taas mediamylläkän kirkon liepeillä. Ottamatta kantaa itse kampanjaan on alkanut ihmetyttää se, miten vähän suvaitaan niiden mielipiteitä, jotka eivät ole valtavirran kanssa samaa mieltä. Media toki tekee mielellään ison jutun kaikesta negatiivisesta, joka jotenkin kirkkoon liittyy, koska se herättää takuuvarmasti huomiota, mutta miksi sen vouhkaamiseen mennään mukaan sankoin joukoin?

Hämmästyttää se, miksi joku eroaa kirkosta sen vuoksi, että toisella siihen kuuluvalla on erilaiset näkemykset. Eihän jonkun nuoren kokemus omasta seksuaalisuudestaan ole mikään kirkon ääni. You Tubessa on pöyristyttävämpääkin aiheistoa, johon ei kiinnitetä mitään huomiota. Kaiken huippu oli se, että joku pääkirjoittaja oli torstaina väittänyt lehdessään kirkon rahoittavan ko. kampanjaa. Miten vähäistä onkaan ihmisten tietous kirkosta! Toisaalta kukaan ei tietääkseni ole eronnut kirkosta vaikkapa lestadiolaisten takia, vaikka he vastustavat aborttia ja esiaviollisia suhteita, joista monet ovat eri mieltä.  

Jos on totta, että tuhannet ihmiset ovat nyt eronneet kirkosta tämän Anni-videon takia, vaikkei se edes ole kirkon tekemä eikä kirkon virallisten näkemysten mukainen, heidän yhteytensä kirkkoon ja ymmärryksensä kirkon asioista täytyy olla olematon. 

En ole itse nähnyt videota uutisissa esitettyjä pätkiä lukuun ottamatta, mutta jotenkin uutisten sävy sai minut kysymään, kuka nyt oikein on suvaitsematon. Eikö kaikilla olekaan sananvapautta ja oikeutta mielipiteeseensä?

Saan varmaan niskaani vihaisen (suvaitsemattoman?) palauteryöpyn, mutta mieleeni tuli kuitenkin myös kysymys, eikö käytännössä ole niin, että biseksuaalin on valittava kumppanikseen joko samaa tai eri sukupuolta oleva kumppani, jos hän haluaa pysyvän parisuhteen. Jos tämä Anni nyt sitten löysi miehen ja rakastui, niin onko se kovin kamalaa? Vai onko paha asia se, että hän vaihtoi naisystävän miesystävään? Kysyn tätä ihan vilpittömin mielin, en halua ärsyttää tai loukata ketään.

Kuka sanoikaan: "Olen eri mieltä kanssasi, mutta puolustan viimeiseen asti oikeuttasi omaan mielipiteeseesi." Sellaista on oikea suvaitsevaisuus ja sananvapaus.