No nyt on tosi perinteinen lauantai-ilta: Lauantain toivotut levyt soivat koko illan. Juhlalähetys 80-vuotisjuhlan kunniaksi. Kaikenlaisia muistoja siellä kerrotaan. Joku muisteli odottaneensa nuorena aina, että harras ja klassinen alkupuoli menisi pian ja tulisi tanssimusiikkia. Minulla on toisenlainen lapsuusmuisto: meillä kuunneltiin lauantain toivottuja vain ensimmäinen puoliaika. Kun alkoi "renkutus", laitettiin radio nopeasti kiinni. 

Historian opettaja puhui Lauantain Toivottomista.

Tapana on ollut myös yrittää tunnistaa kappale, koska kappaleet esiteltiin vasta jälkikäteen. Äsken väitettiin, että ihmiset ovat erityisen hyviä tunnistamaan sävellyksiä, vaikka eivät muuten olisikaan kovin hyvämuistisia. Minulla on kyllä toisin. En useinkaan saa mieleeni kappaleen nimeä, vaikka se olisi hyvinkin tuttu ja osaisin jopa laulaa melodian.

Minut voi hyvin luokitella vanhaksi ja konservatiiviseksi, kun mielelläni vietän illan tämän juhlalähetyksen parissa. Muutenkin olen Yle 1:n suuri ihailija ja aktiivinen kuuntelija. On mahtavaa kuunnella hyvää musiikkia ja varsinkin loistavia puheohjelmia. Tänään kuuntelin taas Virpi Väisäsen toimittamaa Suoria kysymyksiä islamista -ohjelmasarjaa. Tosi kiinnostava ja ajankohtainen! Eilinen meni ensin TV1:n eduskunnan kyselytunnin ja sen jälkeen Yle 1:n erinäisten uutislähetysten parissa. (Siellä toimittaja hytisi koko illan Valtioneuvoston linnan edessä kertoakseen minulle heti, jos jotakin näyttää tapahtuvan hallituskriisin tiimoilta...) 

On ihanaa, kun on perinteitä. Lauantaisauna, saunakahvit, Toivotut - olen suomalainen! :-) 

***

 

PS Loppuilta menikin telkkarin ääressä. Katsoin AUTOLLA NEPALIIN -elokuvan. Paras road movie, mitä olen koskaan nähnyt! Juho ja kaksi kaveria päättää lähteä autolla Nepaliin auttaakseen kastittomiem naisten turvakotia. Rehellisiä tunnelmia, uskomattomia tapahtumia, huikeita maisemia...

Elokuva kiersi elokuvatetattereissa viime vuonna, ja nyt se näytettiin nenäpäivän kunniaksi telkkarissa. Voitti yleisö-Jussin, eikä ihme.

Jos jäi näkemättä, niin katsokaa ihmeessä yle arenasta!