Ihana talvipäivä! Pakkasta aamulla herättyäni -14˚C, ja kun aurinko nousi, oli taivas sininen. Mikä parasta, on loma!

 

Eilen kävin ensimmäistä kertaa hiihtämässä tänä talvena. Käsi tuntui vähän kipeältä, mutta ei liikaa. Kumpikaan käsi ei myöskään puutunut yöllä. Hyvä merkki. Loppuviikosta pääsen taas ladulle.

 

Nyt olen menossa äidin luo loman kunniaksi. Tällä kertaa aion ulkoilla itse paljon. Äitiä en voi viedä ulos, koska en pysty vielä työntämään pyörätuolia. Yövyn hotellissa, mikä mahdollistaa vapauden olla ilman ennakkoaikatauluja. Koepapereita on mukana vain yksi pino. Neljä muuta jätin odottamaan  loppulomaa.  Sen sijaan aion tehdä opintoihin kuuluvia tehtäviä bussimatkalla ja iltaisin. Pitäisi ensialkuun kuunnella neljä tai viisi videoluentoa ja laatia niistä luentopäiväkirjat. Hm. 

 

Nyt istun bussissa, samassa kuin viikko sitten, kun viimeksi kävin äidin luona. Poikkeuksellista oli se, että lähdin nyt sunnuntaiaamuna. Busseja meiltä keskustaan tulee sunnuntaisin vain kaksi kertaa tunnissa. Lähdin myöhäisemmällä ja jouduin jännittämään, ehdinkö ajoissa. Pysäkillä tuli rupateltua toisen bussinodottajan kanssa, voi sanoa lämpimikseen, sillä ei odottaessa ehtinyt tulla yhtään kylmä. Kampissa oli vastassa yllätys: normaalireittini kulku oli suljettu, koska on sunnuntai. Piti kiertää toista kautta  kaukobussiterminaaliin. Käväisin myös wc:ssä, jonka löysin kauppakeskuksesta vasta vastikään. Siellä erikoisuutena ovat itsehuuhtelevat pöntöt. Viikko sitten oli kai jokin toimintahäiriö, sillä pönttö ehti huuhdella itsensä neljästi sinä aikana kun siellä olin, vaikka en viipynyt pitkään. Voi sitä turhaa vedenkulutusta! Tällä kertaa vauhti oli maltillisempi.

 

Nyt aurinko paistaa ja bussi kiitää kohti Keski-Suomea. Viimeksi matkustin lauantaina, ja bussi oli osan matkasta väljästi täynnä. Nyt meitä näyttää olevan vain yhdeksän matkustajaa. Lisää tullee Lahdesta ja Heinolasta. 

 

Loma on mahtava asia. Ihmettelen suuresti ihmisiä, jotka jaksavat työskennellä ilman lomia vuoden ympäri tai joilla on vain yksi viikko lomaa vuodessa. Olen varma, että tuottavuutemme laskisi jyrkästi, jos lomat poistettaisiin. Tämä silti, vaikka itse monen muun ohella joudun tekemään töitäkin loman aikana. 

 

Kas, löysin bussin wifin. Nyt voin postata tämän sepustuksen saman tien. Oliko paljon sanottavaa? Eipä ollut. Kiitos kun kuitenkin luit. : )