Tuli taas viikonloppureissu eteen. Perjantaina Pasilan aseman lipputoimistossa kohtasin maanmainion palveluneuvojan. Kiireettömästi ja asiantuntevasti neuvomalla hän sai minut ostamaan yhden junalipun sijasta kymmenen! Nyt voin iloisesti rynnätä junaan viime hetkellä, vaikken ehtisikään lipputoimiston kautta kurvaamaan. Etukäteen en voi netistä lippua ostaa, kun en koskaan tiedä, mihin junaan lopulta ehdin. Töissähän voi aina tulla viivytyksiä. 

Tulomatka meni rattoisasti täpötäydessä pendolinossa. Yksi huomautus kuitenkin on pakko tehdä: junassa oli vaunun keskellä naulakko päällysvaatteille. Ongelma vain oli se, että siellä oli tasan kaksi hengaria, anteeksi ripustinta, ja ne olivat jo käytössä.  Ei siis voinut ripustaa muita takkeja. Ehdotus: ainakin kymmenen uutta hengaria joka vaunuun heti seuraavista määrärahoista. Mieluummin parikymmentä. 

Muuten matkustusmukavuus oli hyvä ja matka sujui mukavasti. Puolimatkaan asti juna oli täynnä, mutta loppuosassa väki väheni ja sain istua ilman vieruskaveria. Parin ensimmäisen tunnin aikana tein töitä. Sitten luin päivän lehteä. Huomenna takaisin.