Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun eilisiltana Ylen tv-ohjelmaa nimeltä Elämä pelissä katselin. Oli niin paljon v-sanaa siellä ilmassa. Juontajat sitä verbimuotoisena jatkuvasti toistelivat. Ohjelman ideana oli opettaa kansalle oikeita elämäntapoja julkkisten avulla. Käytännössä yritettiin pikemminkin lanseerata ikävää v-sanaa ikään kuin yleiskieleen. Kai minut kukkahattutädiksi luokitellaan, kun asiasta valitan, mutta silti pännii. V-sanat eivät mielestäni mitenkään sovi asialliseen kielenkäyttöön, vaikka kuinka nuoriso sitä välimerkinomaisesti viljelisi. Ja jos välttämättä halutaan naisen sukupuolielimistöä puheessa esillä pitää, valittakoon kunnioittavammat nimitykset.

Ohjelmassa kehotettiin vähän väliä myös tekemään testi. Sorruin siihenkin. Vaan kuinka kävikään? Vastausta ei kuulunut kymmenenkin yrityksen jälkeen. Jos testiä massiivisesti mainostetaan, pitäisi sitten värkkien riittää siihen, että useampi ihminen yrittää tehdä sen samanaikaisesti.

Ikinä en aio enää kyseistä ohjelmaa katsoa - sehän selvästi lisää kohdallani sitä tilaa, jota siinä pyritään vähentämään!