Meille ei ole jaettu postia viime perjantain jälkeen. Voi tietysti olla, ettei kukaan ole mitään lähettänytkään, mutta vuosiin ei ole ollut edes kahta sellaista päivää peräkkäin, ettei olisi jotakin postia tullut. Nyt on jo kolme. Postin nettitiedotteiden mukaan häiriöt johtuvat joistakin ylityö- ym. kielloista, mutta ei kai meidän postia ennenkään ole ylityönä jaettu? Postin sivuilla on lisäksi luettelo seuduista, joilla on häiriöitä, mutta pääkaupunkiseutua ei ole mainittu niissä kertaakaan.

Varsinaisesti postin osottaminen ei paljonkaan harmita, kun ei olisi aikaa mitään lukeakaan. Pääasia, ettei mitään joudu hukkaan, varsinkaan laskuja tai muuta tärkeää. Sanomalehden olen saanut joten kuten luettua iltamyöhään mennessä, mutta kaikki aikakauslehdet yms. ovat lukematta ainakin viikon ajalta. Työ vie lähes kaiken ajan, ja kotihommat ja luvatut muut tehtävät loput. Paranemista ei ole odotettavissa ennen kuin joulun jälkeen, sillä kolme seuraavaa viikkoa ovat töissä kaikkein kiireisimmät. Ylityökieltoja ei meidä alalla ole, kun ei ole ylitöitä, kun ei ole määriteltyä työaikaa. Niinpä työaika venyy usein yöaikaan. 

Pimeys taas alkaa näillä leveysasteilla jo neljän kieppeissä (muistaakseni, en ole niin aikaisin ennättänyt ulos vähään aikaan) ja jatkuu yli työpäivän alkamisajan. Jotenkin hätkähtää, kun huomaa, että kello ei ole vielä paljonkaan, mutta tuntuu jo nukkumaanmenoajalta. Olen utelias näkemään, miltä tuntuu täydellinen kaamos, kun jouluksi lähdemme pohjoiseen. Sanovat siellä päin, että pimeämpää on täällä etelässä, kun ei täällä ole lunta. Lapissa lumi valaisee.