Sydäntä raastaa ajatella pientä poikaa kadoksissa pakkassäässä. Ylöjärveläiset ovat voimiaan säästämättä yrittäneet häntä löytää, mutta jo kaksi yötä on mennyt eikä poikaa ole löydetty. Sitä ihmettelen, että poliisit niin säästeliäästi ovat antaneet tietoja julkisuuteen. Vasta äsken, siis kaksi vuorokautta myöhemmin, kerrottiin, etä poika on ollut koulun joulujuhlassa vanhempineen klo 19  asti ja nähty sen jälkeen kävelemässä tiettyyn suuntaan. Jos tämä olisi varmistettu heti, kauempanakin asuvat olisivat olleet tarkkana ja kenties havainneet jotakin. Nyt tiedossa oli vain, että hän on lähtenyt kaverin luota klo 14. 

**** 

Tuntuu pahalta, että tänä vuonna on ollut niin paljon pahoja uutisia. jotka ovat liittyneet lapsiin. Viime viikolla Yhdysvalloissa ja samoihin aikoihin Pakistanissa ja Kiinassa on tapahtunut välivallantekoja, joissa uhrit ovat olleet pääasiassa lapsia. Mikä ihmiskuntaa vaivaa? Aikuistenhan pitäisi suojella ja auttaa lapsia! Miten joku voi tehdä pahaa pienille? 

Nettikeskusteluissa aletaan yllättävän usein syyttää Jumalaa ja suojelusenkelin puutetta, kun lapsiin kohdistuvista väkivallanteoista uutisoidaan. Pahat ihmiset niitä tekoja kylläkin tekevät, jopa omat vanhemmat. Käsittämätöntä. Ehkä aina on ollut näin, ja nykyaikainen tiedonvälitys vain saa tilanteen tuntumaan kauhealta, kun kaikesta saadaan tietää. Jotenkin pitäisi kuitenkin saada mielenvikaiset ja väkivaltaiset  pois lasten kimpusta. Ja Suomessa kymmenettuhannet lapset eivät voi asua omassa kodissaan, koska heidän vanhempansa eivät pidä heistä huolta.  Alkaa olla suuri etuoikeus syntyä suomalaisperheeseen, jossa lapsia rakastetaan ja heitä huolehditaan hyvin eivätkä päihteet kuulu perheen elämään.


*** 

23.12. klo 22.20

Nyt tiedetään, mitä Artulle oli tapahtunut: lumiluola romahti ja hän jäi alle. Tutkijoiden mukaan sellaisessa tilanteessa kuolee hapenpuutteeseen 15 minuutissa. Kauheaa ajatella pientä lumen vankina. Vanhempien kannalta ajattelen, että hyvä että lapsi löytyi nyt eikä esimerkiksi vasta keväällä.  Valtava määrä etsijöitä oli auttamasa virkavaltaa etsinnöissä. Kaikki halusivat saada selvyyden siitä, mitä oikein oli tapahtunut. Hyvä että poika löytyi ja kaikki pääsevät jouluvalmisteluihinsa. Voi mikä surullinen joulu metsäkyläläisillä ja varsinkin Artun perheellä. Miten voi selvitä oman lapsen tapaturmaisesta kuolemasta?  

Samanikäinen sukulaispoikani asuu samalla seudulla, on ehkä samassa koulussakin. Paljon on mietittävää varmaan joulun aikaan ikätovereilla.