Luin nettilehdestä, että pääkaupunkiseudun pääteillä on parastaikaa pöllyävän lumipyryn takia kolarisumia. Kurja juttu. Erityisesti kylläkin ihmetyttää se, että nettipalstoilla ovat alkaneet maalaiset heti moittia etelän ihmisiä talviajotaitojen puutteesta ja pääkaupunkiseutulaiset vastavuoroisesti maalaisia siitä, etteivät nämä osaa ajaa ruuhkassa ja pitää turvavälejä. Syyllinen on löydyttävä, ja helppoahan se onkin: NUO MUUT.  Kommentoijat ovat itse keskimääräistä parempia kuljettajia (kuten  kaikki muutkin), ja vika on tietenkin muissa ajajissa...

Liikenne kuulemma nyt seisoo pääteillä ketjukolareiden takia. Keliolosuhteet ovat vaikeat, koska lunta tupruttaa koko ajan lisää ja ajoteillä sitä tupruaa niin, että näkyvyys on vain muutamia kymmeniä senttejä. Pienikin ajovirhe, liiallinen tilannenopeus tai tarkkaavaisuuden herpaantuminen hetkeksi voi aiheuttaa pahat seuraukset.

Poliisi kehottaa jättämään auton työpaikalle ja palaamaan kotiin muulla tavoin. Hm. Junat ovat olleet vaikeuksissa aamusta asti, bussit kuvista päätellen penkassa jumissa, ratikat ruuhkautuneet ja myöhässä. Takseja ei arvatenkaan nyt oikein saa. Milläs menet? Onnellisia ne, jotka jaksavat kävellä kotiin - ja ovat pukeutuneet aamulla sitä silmällä pitäen. Pikkukengät, lyhyet kalsarit ja puku eivät ole paras mahdollinen kävelyasu. Pipoa ja hanskojakin voi tulla ikävä, jos ei tullut otettua mukaan. 

On se vain meikäläisellä ihanaa, kun ei tarvitse välttämättä lähteä mihinkään! Olen tehnyt lumitöitä tänään jo kahteen otteeseen, mutta kohta sitä ei taaskaan enää huomaa ja pääsen puuhaan uudestaan. Naapurin kanssa totesimmekin edellisen pyryn aikaan, että eipä tarvitse lähteä kotoa kauemmas liikuntaa harrastamaan, eikä tämä laji edes maksa mitään. Välinekin - kunnon lumikola - odottaa ovipielessä.  Tuuletin äsken myös vuodevaatteita, ja niiden kaivaminen lumen alta olikin aika hupaisaa puuhaa. (Aivan aluksi olin tietenkin lapioinut kulkureitin mattotelineelle. Ja talitinttiparvi kommentoi toimintaani hauskasti tirskutellen odotellessaan lintulautojen ympäristön rauhoittumista.)