Aamu valkeni harmaana, mutta SATAKIELI on tullut ja laulaa ihanasti vaaleanvihertävässä koivikossa.

Sinitiaisen asuttaman pöntön suulla häärääkin nyt kirjosieppopariskunta. Onko kyseessä talonvaltaus? Kuinka entisille asukkaille on käynyt? Miksi elämä on joillekin niin julmaa? 

Pihlajaan ovat lehdet puhjenneet alkuviikon aikana. Omenapuun silmutkin ovat paisuneet suuriksi. Kesä tulee viimeinkin. Huomiseksi on luvattu moniin osiin maata hellettä. Ei ehkä tänne etelään, mutta muualle kyllä.

Tänään on helatorstai. Kuinkahan moni suomalainen enää muistaa, miksi tällaista juhlaa vietetään? Kaikki kuitenkin lienevät kiitollisia vapaapäivästä. Kymmenen päivän kuluttua on jo helluntai.

- - -  Ohoh, nyt tulivat paikalle sinitiaiset. Joku lintu varoittaa kovalla äänellä: "Kvitt, kvitt, kvitt!" Alkaako taistelu? Pöllyävätkö höyhenet, vai saadaanko asia selvitettyä neuvotteluteitse? Kvitt! Kirjosieppo ajaa sinitiaista takaa! Sinitiainen palaa puolustamaan pesäpönttöä seisomalla uljaasti sen katolla. Malttaako tästä lähteä edes aamukahville? Eikä voi puuttua lintumaailman sisäisiin asioihin, vaikka kuinka haluaisi.