Kävin tänään sienimetsässä etsimässä kantarelleja. Jonkin verran löytyikin, mutta sitten osuin paikkaan, jossa oli paljon ihan muunlaisia sieniä. Sienituntemukseni on todella vaatimatonta, ja harmitti, kun en tiennyt, mitä sieniä ne olivat. Onneksi oli netti taskussa. Jostakin muistin perälokerosta tuli mieleen sana kangassieni. Sitä siis googlaamaan. Kas, näytti juuri siltä kuin edessäni olevat sienet. Yleisempi nimi oli kuulemma kangasrousku. Keräsin niitä taskussa olleeseen muovikassiin, ja yhtäkkiä olikin kassi puolillaan.

Nyt on ongelma. Miten saan sienet säilymään. Perkasin sienet palattuani lähtöpaikkaani, ja olin aika kriittinen, kun en tiennyt, miten täydellisiä pitäisi säilöttävien sienten olla. Niitä on nyt iso kulhollinen. Tiedän, että rouskut pitää ryöpätä. Se tarkoittanee muutaman minuutin keittämistä. Mitäpä sitten? Mausteliemi? Voinko jättää ryöppäämisen huomisiltaan, kun tänään menemme kotiin niin myöhään? Säilyvätkö jääkaapissa? Ulkoilmaan lienee tulossa hallayö, joten terassille ei kannata kenties jättää. 

Kanttarelleista tein kastikkeen päivälliseksi tänään. Loput aion kotona paistaa sipulin kanssa ja pakastaa. Vai olisiko parempi ilman sipulia, jos aikoo talvella tehdä vaikka sienipiirakkaa?   

Kaikki neuvot ja hyvät ohjeet ovat tervetulleita...