Uusi lukuvuosi alkoi taas. Kokonainen viikko on jo koulua pidetty, ja maanantaina sitten koko tämän jakson lukujärjestys kertaalleen läpikäyty. Joskus uuden työvuoden alku on ahdistanut ja pelottanut, mutta nyt on hyvä mieli. Vielä saan aloittaa uuden lukuvuoden (eläkeikään niitä olisi vielä kymmenen, jos terveys kestäisi, mutta epäilen, ettei niin käy), ja niin paljon ovat koulun systeemit muuttuneet, että arvelen jaksavani kohtuullisen hyvin. Sain siirrettyä valtavasti työllistävän ylimääräisen projektin esimiehelleni, ja ainakin ensimmäisen jakson työjärjestys on meidän koulu  huomioiden kohtuullinen. Muualta tulleet kauhistelevat kiirettä ja silppuisuutta, mutta kyllä tähän jollakin tavalla on tottunutkin. Minulla on kaksitoista opetusryhmää, joista kaksi aloittaa vasta toisessa jaksossa. Oppilaiden ikähaitari on laaja, 8 - 15 vuotta. Mukavia tyyppejä ja ryhmiä. 

Kesä oli antoisa ja virkistävä monella tapaa. Ehkä siksi tuntuukin nyt mukavalta palata taas työn ääreen. Työpäivät tosin ovat venyneet kovin pitkiksi, ja kotiin tultuani olen nukahtanut istualleni lähes joka päivä. Aamuyöstä sitten heräilen kelloa katselemaan. Toivottavasti olo kuitenkin tasaantuu ja arjessa riittää voimia myös ulkoiluun, sosiaaliseen elämään sekä kirjojen lukemiseen. Yritän myös mennä iltaisin tarpeeksi ajoissa nukkumaan, vaikka Armaani valvookin paljon pitempään. Minulla soi aamuisin herätyskello tuntia aiemmin. 

Kaiken kaikkiaan odotan oikeastaan aika innolla sitä, mitä tänä vuonna on edessä. Ja kohtahan se on sitten taas joulu ja sitten uusi kesä...