Kesällä tulee reissattua paljon autolla. Meillä on tapana kuunnella matkoilla radiota, pääasiassa Ylen ykköstä. Sieltä tulee monipuolista ohjelmaa kaiken aikaa. Samalla sivistyy ihan vahingossa, kun kuulee tieteen saavutuksista, musiikin ja taiteen ajankohtaisasioista ym. Myös mökillä tulee kuunneltua Ylen ykköstä keittiöpuuhien lomassa.

Hauska idea ovat olleet teemalliset heinäkuut. Aiheet ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja käsittely laajaa ja oivaltavaa.  Nyt on menossa Turkulainen heinäkuu, kulttuurikaupunkivuoden kunniaksi varmaankin. Parastaikaa kerrotaan Turun akatemiasta. Eilen turkulainen taiteilija kertoili omista näkemyksistään. Aiemmin olen kuullut ohjelmia arkkitehtuurista, teatterista, musiikista, historiasta…  Aiempien heinäkuiden teemoista muistan ainakin Jumalaisen heinäkuun, Punaisen heinäkuun ja Karjalaisen heinäkuun. Onkohan niitä ollut muitakin? Jokainen on omalla tavallaan viehättänyt ja omista syistään kiinnostanut. Mikähän mahtaa olla ensi kesän teema?

Turun kulttuuripääkaupunkius on vielä minulla omakohtaisesti kokematta. Kunpa ehtisin jotakin näkemään ennen kuin vuosi on ohi. Voin siis sanoa olevani aiheen suhteen toistaiseksi ihan Ylen varassa.