Tämänkertainen  Muslimielämää-ohjelma sai pahalle mielelle. Suomalaiset osallistujat oli kutsuttu somalialais-etiopialaiseen perheeseen vappuaterialle. Perhe ja yksi mentoreista oli valmistanut herkullista ruokaa ja he tekivät parhaansa saadakseen vieraansa viihtymään. Mitä tekivät suomalaiset? Kritisoivat ja käyttäytyivät muutenkin huonosti. Ulos päästyään heillä oli heti tavattoman paljon arvosteltavaa: likaista, epähygieenistä, ruoka arvelutti  jne. TV välitti aivan toisenlaisen kuvan: viihtyisä, siisti koti, ystävälliset, vieraanvaraiset perheenjäsenet, monia hienoja ruokia, avoimeen keskusteluun valmis, sivistynyt isäntäväki. Vain Krista ymmärsi vierailun arvon ja toisten moukkamaisuuden.Oli surullista nähdä perheen äidin suloisen hymyn muuttuminen väkinäiseksi vierailun aikana.

Tällaiset vierailuthan olisivat mitä parhaimpia tapoja ymmärryksen luomiseen, kotouttamisen edistämiseen ja rauhan rakentamiseen eri ihmisryhmien välille. Ennakkoluuloista ja eroavaisuuksista voidaan tietysti jossakin vaiheessa myös keskustella, kunhan tunnetaan paremmin ja luottamus on syntynyt. Ei kuitenkaan ensivierailulla!

Toivon sydämestäni, että perheen isä löytää työpaikan, jossa hän saa harjoitella suomen taitoaan. Hän oli ollut lentäjä, joka nyt oli valmis mihin tahansa raksan apuhommiin, kunhan vain saisi työtä.  

Sarjasta on jäljellä vielä kaksi osaa. Mitähän järkytyksiä on vielä edessä? Ai niin, tässä jaksossa oli muutakin järkyttävää kuin suomalaisten käytös: musliminaisten uima-asut! Ne muistuttivat säteilysuojavarustusta paitsi olivat värillisiä. Ei pääse vesi juuri koskettamaan ihoa. Mutta miksi sellaiset, kun ei miehiäkään ollut mailla halmeilla, kun musliminaisille on omat vuorot uimahalleissa? Vaikutti todella epähygieeniseltä mennä vaatteet päällä uimaan. Stripparilla oli lisäksi rannekorutkin yllä. Eivätkös uimahallien hygieniasäännöt ole aika tiukkoja, ei edes lahkeellisia uimahousuja sallita miehille, saati sitten suuria rannekoruja ja kokovaatetusta naisille, luulisin. Kuinkas sitten nämä?