Viikko on vierähtänyt edellisestä selostuksesta. Råtta on ollut hyvin aktiivinen ja alkanut tulla syömään myös kirkkaassa päivänvalossa. Ja mikä pahinta, sillä on nyt Kaveri! Råtta itse on tummanruskea ja sillä on terävä katse. Kaveri on pienempi ja vaaleampi. Yhdessä ne ovat murkinoineet meillä useana päivänä töistä tullessani.

Olen käynyt heiluttelemassa lumentyönnintä ja mäiskimässsä kasaan tunneleita, mutta eivät ole otukset lannistuneet. Jos Råtta ensommäisillä kerroilla viakuttikin myös hiukan hellyttävältä - näytti niin kesyrotalta, joita joillakin on lemmikkinä, niin kuvitelma siitä, että kohta noita voi olla kymmenen, saa aikaan inhon väristyksen.  

Armaani viritti myrkkysyötin jälkikompostorin alle toivottavasti piiloon muilta eläimiltä, mutta eivät ole sinne rotatkaan osuneet. Nehän ovat kuulemma epäluuloisia kaikkea uutta kohtaan. Rotanloukutkaan eivät vielä ole tarpeeksi tutuiksi käyneet, kun nekin ovat jääneet tyhjiksi. Eilisiltana esittelin Armaalleni kuvia Råtasta ja Kaverista lintulaudan alla. Hän lähti ripeästi pihalle, vaikka oli jo pimeää. Näin otsalampun valokeilan liikuskelevan pitkin ja poikin pihamaalla. Armaani oli kaivanut kaikki tunnelit hajalle sekä yrittänyt löytää reittejä tai pesiä. MItään ei ollut löytynyt, mutta tänään ei kutsumattomia vieraitakaan ole näkynyt. Pälyilevät varmaan epäluuloisina esiin nousseita multakasoja ja surevat rikottuja tunneleitaan. Ehdottaisin muuttoa muualle, jolloin säästyttäisiin tappotoimilta. 

Silloin viimeksi kun rottia kävin hätistelemässä, istui puussa mustarastas, joka päästeli varoitusäänä. Se ei päässyt syömään vakiopaikalleen lintulaudan alle, kun rotat siellä pyörivät. Kun rotat olivat lähteneet pakoon ja palasin takaisin lumentyöntimineni, yläpuolelleni lennähti sinitiainen, joka teki hienon silmukan edessäni. Se taisi kiittää ruokapaikan vapauttamisesta!  Pulu ja rotta sen sijaan söivät eräänä päivänä aika lailla vierekkäin, mutta kumpikin säikkyi toisen pienintäkin liikettä.    

Ihanaa, kun tulee kevät ja lintujen talviruokinnan voi lopettaa. Jospa pääsisimme viimeistään silloin myös rottaongelmasta.