Kojelaudan laskurin mukaan blogeillani on satoja latauksia päivässä, jopa 800. Uskomatonta. Se varmaan laskee jokaisen oman tietokoneen avaamisenikin, vaikka en blogeissa kävisikään, mutta siltikin tuntuu suunnattomalta liioittelulta, kun kommentoijiakin on kaikkiaan vain muutama. Kysyin asiasta vuodatuksen ylläpidolta, mutta en saanut vastausta. Jos vaikka 100 tarkoittaisikin yhtä tai vaikka kymmentä latausta. Taitoni eivät riitä oman laskurin laittamiseen.

***

Mietin, olisiko aika siirtää nämä horinani yksityiseen päiväkirjaan. Tai jos keskustelua tai näkyvyyttä tavoittelisin, siirtää blogi muualle, vaikka blogspotiin tai wordpressiin. Tumpelon vain on vaivalloista opetella uusia käytäntöjä. Googleen olin jo kerran menossa työpaikan suosituksesta (saadakseni pilvipalvelun käyttöön), mutta siellä voitaisiin kuulemma julkaista aineistojani minulle ilmoittamatta. Ei innostanut. Samasta syystä en ole fb:ssakaan: itse haluan kontrolloida, kuka minun sanomisiani (nimellä, ei näin anonyymisti) lukee tai levittää muille. Siitä olin tosi hämmästynyt, kun kuulin, että monet ovatkin fb:ssa väärällä nimellä ja heillä on monia profiileja. Se kuitenkin selkeästi kielletään ja sinne rekisteröityessään luvataan olla niin tekemättä. En kyennyt venyttämään omaatuntoani vaan jäin rannalle ruikuttamaan. 

Muulla alustalla voisi olla mahdollista oppia laittamaan kuvia ym. vaihtelua. Vuodatuksen vimpainohjeista en saa selvää, vaikka ne ovat suomeksi, enkä pysty edes vanhoja sivulaatikoita muuttamaan, vain poistamaan. Olisikohan kuitenkin aika opetella jotakin uutta?

 

No, kohta työt taas jatkuvat ja tulee muuta ajateltavaa. Jos blogi ei jossakin vaiheessa enää päivity, olen päätynyt johonkin uuteen ratkaisuun.

Ja kiitos kaikille lukijoille - näkymättömillekin. 😄