Tämä päivä ei alkanut hyvin. Heräsin korvamatoon, joka rallatti Vitaepro-mainossävelmää! Tosi, tosi ärsyttävää!  Katson telkkarista vain uutisia, mutta silti olen joutunut kuulemaan tuon kaamean biisin aivan liian usein. 

Tänään oli viimeinen mökkipäivä. Mukana oli pääasiassa hellevaatteita, sillä viimeinkin oli luvattu lämpenevää. Oli kuitenkin lähes yhtä koleaa kuin koko kesän ajan muutenkin. Keskiseen Suomeen kai jumittui jokin pilvialue koko kesäksi ja sademääräkin on ennätyksellinen. Muistaakseni toissa kesänä olen viimeksi voinut käyttää hellemekkoa - tai ylipäätään kesämekkoa. Ilmaston lämpeneminen ilmeisesti viilentää säätä Suomen leveysasteilla.

Kolmannen urputuksenaiheen sainkin juuri äsken eksyttyäni iltapäivälehden nettisivulle. Kansanedustajat miettivät sopeutumiseläkkeen kohtaloa. On tosi outoa, että kansanedustajan oletetaan olevan niin erkaantunut normaalielämästä, että hänelle on maksettava sopeutumiseläkettä eduskunnasta putoamisen jälkeen. Pitää siis ilmeisesti totutella tavalliseen elämään. Minulle tuli uusi idea: Mitä jos kansanedustajien pitäisikin tulla toimeen minimieläkkeellä vuoden ajan, jos ei muuta työpaikkaa löydy? Silloin kansan syvien rivien tunnot tulisivat tutummiksi ja ymmärrys syvenisi. Voisi vaikka uskottavammin pyrkiä uudelleen ajamaan kansan asiaa. Tai jo ennakolta ottaa selvää siitä, millaisilla tuloilla pienituloisten on tultava toimeen, ja toimia olosuhteiden kohentamiseksi jo edustaja-aikana. Ehkä silloin ei edes tipahtaisi lainsäätäjän toimesta.