Koronavirus leviää, tänään Suomessa yli 700 todennettua tartuntaa eli tosiasiallisesti sairastuneita mahdollisesti ainakin 15000... Tartunnat saivat julkisuudessa kasvot, kun julkisuuteen kerrottiin, että Eeva Ahtisaaren lisäksi myös Martti Ahtisaari on sairastunut koronaan. Eeva sai tartunnan naistenpäivän konsertissa kuten moni muukin siellä ollut.

Tulossa on mahdollisesti rajoituksia liikkumiseen Uudeltamaalta muuhun maaahn  sekä ravintoloiden ja baarien sulkeminen. Lukuisia pieni ravintoloita menossa konkurssiin, työttömyys ja lomautukset lisääntyvät. 

Jos olen oikein ymmärtänyt, tarkoituksena on vain hidastaa sairastumisnopeutta, ei suojata kokonaan tartunnalta, koska sitä ei pidetä mahdollisena. Yritetään saada sairaanhoidon kapasiteetti riittämään kaikille, erityisesti tehohoitopaikat, ettei jouduttaisi päättämään, ketä hoidetaan, ketä ei. Minua hiukan kyllä huolestuttaa sekä tarvikkeiden että hoitohenkilöstön riittäminen, kun jo nyt alkuvaiheessa jouduttiin turvautumaan huoltovarmuusvarastoihin ja toisaalta osa hoitohenkilöstöä on jo nyt joko karanteenissa tai sairaana. Kun huomattava osa kansasta siis taudin sairastaa, niin poikkeustila saattaa jatkua jopa kesän yli. Nyt ovat koulut kiinni 13.4. asti, mutta on alkanut kuulua ääniä, jotka ennakoivat etäopetuksen jatkumista kesään asti, samoin tietysti liikkumisrajoitusten ja muiden poikkeustoimien. 

Ruuan ja lääkkeiden vakuutetaan riittävän, mutta ihmiset silti hamstraavat. Toivottavasti kaikki tarpeellinen todella riittää sitten, kun niitä tarvitsee.

Ilmeisestikin on nyt sitten odotettavissa, että tauti jossakin vaiheessa iskee. Riskiryhmäläisenä se on enemmän kuin todennäköistä. Kysymys on vain siitä, milloin se tulee. Keuhkoissani on ollut oireita jo toista viikkoa ja eilen iski kova nuha. Kävellessä tuntui hirveä väsymys ja piti tulla lyhyen lenkin jälkeen kotiin. Pelkään, että paino alkaa nousta, kun ei liikuntaa tule tarpeeksi. 

Taitavat kesäsuunnitelmat mennä myös uusiksi. Keväälle ei mitään erityisiä suunnitelmia ollutkaan, paitsi että junasarjalippu piti käyttää loppuun ennen toukokuun alkua. Kesäksi ei nyt kannata suunnitella mitään. Ehkä Uudeltamaalta sitten kuitenkin pääsee lomakotiin ja mökille. Nyt meidät varmaan velvoitetaan pysymään täällä jonkin aikaa.