Tiistaina

 

Viimeinkin mökillä, ensi kertaa tänä kesänä. Nautin!

Kesän tuoksut ovat syvimmillään, luonto hehkeimmillään. 

 

Saunoimme eilisiltana heti tultuamme. Ihanaa. Isän rakentamassa saunassa, lapsuudesta asti tutuilla tanhuvilla. Talviturkkikin tuli viimein heitettyä. Saunan kuistilla istuessa sai nauttia ihanasta hiljaisuudesta ympärillä. Tuuli tyyntyi ja järven pinta oli tyven. Onnellista.

 

Tänään kävin pyöräilemässä kotiseutumuseolla asti. Luin samalla ilmoitustauluilta tiedot paikallisista tapahtumista. Hienoa päästä pyöräilemään tälläkin, missä minulla ei ole ennen ollut kunnollista pyörää käytettävissä.

 

Muuten päivä meni puuhakkaasti: siivosin, pesin laiturin, tein pizzaa ja marjapiirakkaa, järjestelin tavaroita. Täällä on aikamoinen kaaos, kun äidin muuttaessa tuotiin tänne ylimääräisiä tavaroita, eikä edellistä sumaakaan ole ehditty kokonaan purkaa. Lisäksi on monen perheen tavarat ja mieltymykset yhdisteltävinä. Onni silti, että on paikka, johon voi aina palata ja jossa on omia muistoja vuosikymmenten ajalta.

 

Lahjoitimme ylimääräisen sohvan pois. Nyt on hetken väljempää ennen kuin järjestellään tilalle muuta. Sohvan saajatkin vaikuttivat erittäin tyytyväisiltä. Kierrätys kannattaa!

 

Tänään on satanut iltapäivästä asti. Luonto tuoksuu mahtavalta.

Sade ropisee kattoon. Ilta pimenee. Iso harmaalokki teki kävelykierroksen pihan ympäri. Luonnon äänet ovat vaienneet. Yö tulee, lämmin kesäyö.

 

Torstaina

 

Eilinen päivä alkoi sateisena, joten päätimme viettää taidepäivän. Matkasimme Mänttään Serlachius-museoihin niin kuin joka kesä. Se vasta on mainio museokonsepti! Suosittelen ihan kaikille. Monenlaisia näyttelyitä, mikä takaa sen, että aika todennäköisesti ehkä ainakin yksi mieleinen löytyy kaikille. Niin kävi meillekin. Armaani pyyhkäisi Göstan näyttelyt nopeasti vilaisemalla, mutta minä katselin perusteellisemmin ja nautin. Tällä kertaa pidin eniten perinteisten ja modernien maalausten rinnastuksista Joenniemen vanhassa osassa. Olisin voinut viettää siellä pidemmänn ajan. Gustaf-museosta löytyi onneksi Armaallenikin kiinnostavaa nähtävää: Ville Lenkkerin näyttely tämän omasta eksentrisestä isästä. Se oli hauska! Minä katsoin myös videon maisemamaalauksen historiasta, ja se oli myös hyvin kiinnostava.  

 

Tänään päivä alkoi pilvisenä ja viileänä. Niinpä lähdimme äidin luo. Kävimme yhdessä isän haudalla ja kiertelimme samalla hautausmaalla. Löysin sellaisten nuoruudentuttujen hautoja, joiden en tiennyt kuolleen! Päätin palata seuraavalla vierailulla hautausmaalle yksin, jotta voin kiertää sen ajan kanssa kokonaan. Päiväkahville palasimme äidin ryhmäkotiin. Herkuttelimme myös mansikoilla, joita tarjoilimme muillekin. Oi miten makeita! Tapasin ryhmäkodissa sattumalta myös lapsuuden pihakaverin, joka oli oman äitinsä luona käymässä. Päätimme tavata paremmalla ajalla ja vaihtaa sitten kuulumisia. 

 

Paluumatkalla vasta alkoi sataa, ja vettä tuli välillä rankastikin. Pysähdyimme kerran apteekki- ja karkkiostosasioita varten. Onneksi täällä mökillä olikin jo poutaa. Ilta on viileä, mutta säätiedotus ennustaa parempaa säätä viikonlopuksi.

 

Ihan parasta tällä viikolla:

- kesän kauneus

- tuoksut

- oman saunan löylyt

- illaksi tyyntyvä järvi

- rauha ja hiljaisuus

- makeat yöunet viileässä aitassa