Näyttää siltä, että talvi on väistymässä viimein ja kevät puskemassa esiin. Peipposet ovat liverrelleet koko viikon, sepelkyyhkyt huhuilevat iltaisin. Mustarastaat hypähtelevät pihassa ja laulelevat kaihoisaa kevätlauluaan... Lunta on enää pälvinä niityillä ja ojanpohjilla. Pajunkissat ovat puhjenneet esiin. Muita kukkasia en ole vielä nähnyt, mutta sään ennustetaan lämpenevän. Ehkä jo piankin on raportoitavaa myös floran puolelta.

Lisää faunahavaintoja: Armaani leikkasi omenapuita toissailtana. Jätimme oksat nurmikolle rusakoita varten, ja nyt karahkat ovat jo kalutun näköisiä. Eilen oli iso harmahtava rusakko aterioimassa, ja öisin on vieraillut muitakin. Eilisen rusakon vieressä tepasteli sepelkyyhky, toukomettinen. Välillä ne vilkuilivat toisiaan, kun hyvin vierekkäin olivat, mutta eivät häiriintyneet toistensa läsnäolosta.

Toissayönä oli käynyt harvinaisempi vieras pihamaalla: kettu. Valvontakamerasta näkyi, kuinka se tutki paikkoja autokatoksen vierustoilta peräkärryn alle. Syötävää taisi etsiä. Onneksi ei osunut rusakoita tielle. Joskus on naapuri nähnyt ketun popsivan rusakonpoikasen suuhunsa keskellä katua.   

Yksi kevään merkki ihmismaailmassa ovat Stockan hullut päivät. Tulin tänään menneeksi sinne, kun siellä päin liikuin. Jos haluaa nähdä paljon muita ihmisiä, niin silloin kannattaa mennä keltahaamujen päiville. Siellä oli tosi paljon väkeä, ja joka paikkaan piti jonottaa pitkään: sovituskoppeihin, tavaroiden luo ja kassoille.  Eikä sieltä selvinnyt ulos ostamatta tälläkään kertaa. Tulin hankkineeksi kevätjuhlamekon, teräsmukin, t-paidan ja karkkia. Katalogin perusteella tekemäni "katso näitä" -lista sen sijaan jäi kotiin, joten mitään ennalta aikomaani en muistanut etsiä. Ei haittaa.

Nyt uhkaa kaksi dead linea (kalmanviivaa!) opiskelun suhteen. Toinen on tällä viikolla ja toinen seuraavalla. Pitäisi saada ryhdyttyä - aiheet ovat kyllä kiinnostavia molemmat. Huominen menee kikyn ja arviointikeskustelun takia iltaan töissä, joten perjantaihin lataan kaiken toivoni. Harmi että torstai ja perjantai venyivät uudessa jaksossa viikon pisimmiksi työpäiviksi. Menen aina aamulla 7.40 töihin, ja kotiin olen tähän mennessä päässyt lähtemään kotiin viiden maissa. Kuinka käynee nyt?  Se kuitenkin auttaa, että on ihan valoisaa, pääsinpä kotiin mihin aikaan hyvänsä. Valo piristää ja tekee iloisemmaksi.

Kevät, kevät!