Tänään on kuuma päivä useammassakin mielessä. Täällä kotona on lämpötila +31°C sekä sisällä että ulkona. Pihalla käy vähän tuuli, joten siellä oli raikkaampaa kuin sisätiloissa. Lämpö myös selvästi nousee ylöspäin: yläkerrassa hiki virtaa, vaikka ei tekisi mitään.

Minusta tämä on mukavaa! Harvoin saa nauttia siitä, ettei yhtään palele. Voi käyttää hellevaatteita, joita on kertynyt mutta joille on harvoin käyttöä. Voi myös hyvällä omallatunnolla olla tekemättä mitään. Olen jatkanut dekkarin lukemista, ja olenkin päässyt jo loppupuolelle. Pyykkiä tuli pestyä kolme koneellista ja ne kuivuivat pihalla hetkessä. Kauppaan emme ole jaksaneet lähteä aikomuksista huolimatta, joten onnittelen itseäni siitä, että olen saanut loihdittua kaksi ateriaa niistä jämistä, mitä kaapissa sattui olemaan. Lounaaksi söimme sikuririsottoa (tuliainen Roomasta) ja päivälliseksi feta-perunasalaattia kasvisten kera. Kaksi jäätelöäkin on tullut tänään nautittua ja pullollinen kokista keksien kera.

Hiki siis virtaa, mutta niin on virrannut varmaan niilläkin, jotka ovat olleet jotenkin osallisina Trumpin ja Putinin vierailuun. Ei ole herkkua olla virka-asussa (poliisit) tai puku/jakkupuku päällä (virka- ja turvamiehet) tällaisessa helteessä. Uutisten perusteella on tullut sellainen kuva, että monet kaupunkilaiset ja turistit ovat täyttäneet kadunvarret ja julkinen liikenne on ollut sekaisin. Niinpä, sen saattoi arvata jo etukäteen. Satuimme eilen ajelemaan mökiltä samoihin aikoihin, kun presidentti Trump saattueineen matkasi lentoasemalta Kalastajatorpalle. Liikenne seisoi Kehä 1:llä Tuusulantien itäpuolella melkein puoli tuntia. Vaan mitäpä tuosta, tärkeän tapaamisen vuoksi kansalaiset voivat aivan hyvin istuskella ilmastoiduissa autoissaan odottelemassa ja olla iloisia siitä, että oma maa yrittää olla maailmanrauhan asialla parhaansa mukaan. Tänään täällä kotona keskustan "poikkeustila" ei ole näkynyt lainkaan - mitä nyt kaksi helilopteria lensi yli iltapäivällä.  

Nyt tapaaminen on jo ohi. Radiossa ja tv:ssä on olut suora lähetys koko päivän, mutta me kuuntelimme vasta kuuden uutisista (joita ei tullut) asti. Kaikki on onnistunut Suomen kannalta mainiosti. Nyt on kuitenkin jälkipyykin aika: onnistuiko tapaaminen, vietiinkö Trumpia kuin pässiä narussa, millaisia diilejä salassa on tehty, mitä tästä seuraa? Kaiken kaikkiaan hektisen kuuma ulkopoliittinen päivä!