Jatkanpa vielä uutisurputustani, kun eilen jäi kesken.

3) Positiivinen uutinen kauheuden keskellä: tamperelaisten järkyttyneisyys Karoliinan katoamisesta on muuntunut toiminnaksi: Vapepan etsintäkursseille on tunkua ja monet ovat vapaaehtoisesti muutenkin lähteneet liikkeelle auttaakseen Karoliinan löytämisessä. Aikaa on kulunut niin paljon, että on ehkä sattumaa, jos/kun hänet löydetään, mutta toki kannattaa nähdä asian eteen vaivaa. Kauhistuttava vaihtoehto on myös rikos. Liekö siinä tapauksessa enää mitään löydettävää, kun muitakin nuoria on sieltä kadonnut jäljettömiin. 

4) Suomeen tuodaan kuulemma Tanskasta spermaa, jotta saadaan sinkkunaisille lapsia. Kammottavaa. Ihmiselle on tarpeellista tietää, ketkä ovat hänen vanhempansa. Moni oireilee tärkeän tiedon puutetta eri tavoin koko ikänsä, vanhukseksi saakka. Miksi ehdoin tahdoin tehdään lapsia, joilta puolet identiteetistä jää hämärän peittoon?

5) Sukupuolenkorjaushoitoihin on tunkua ja monet ryhtyvät niihin jo alaikäisinä. En vastusta hoitoja sinänsä, jos todella aihetta on, mutta miksi "väärään sukupuoleen" syntyminen tuntuu niin paljon yleistyneen? En usko, että syy olisi vain se, että asiasta puhutaan avoimemmin. Voisiko jotakin syytä olla nykyajan ravinnolla ja lääkeaineilla, varsinkin hormonilääkkeiden käytön yleisyydellä. Nehän huuhtoutuvat viemäreistä lopulta ympäristöön. Kaloissakin on myös havaittu hormonihäiritsijöiden aiheuttamia muutoksia. Ihmisen mieheys ja naiseus on jossakin kohtaa jatkumolla. Jospa nykyajan ympäristö sekoittaa hormonitoimintaa sikiökaudella niin, että fyysinen ja psyykkinen sukupuoli eivät enää osukaan samalle kohdalle?

6) Telkkarissa oli ohjelma kolmesta pari-kolmikymppisestä, jotka olivat kokeneet uupumuksen/masennuksen heti työelämänsä alussa. Samasta aiheesta pari kirjaa osui silmiin viimeksi kirjastossa käydessäni: tunnolliset tytöt suorittavat kunnes uupuvat, vaativat itseltään liikaa.

Nykytyöelämä on muuttunut liian vaativaksi ihmisen psyykelle, sekä miehille että naisille. Vaaditaan huippusuorituksia joka hetki, ja niskassa leijuu uhka siitä, että jos et ole tarpeeksi tehokas, tilallesi löytyy kyllä parempi. Keskivertoihmiset heikommista puhumattakaan eivät kelpaa enää mihinkään, ja se tuodaan aika selvästi myös esiin. Kaiken lisäksi tuhannet nuoret jäävät peruskoulun jälkeen ilman työ- tai koulutuspaikkaa vain siksi, että paikkoja on liian vähän. Käsittämätöntä! Miksi työllistäminen on tehty niin vaikeaksi ja kalliiksi, että nämäkään nuoret eivät pääse vaikka harjoittelemaan työntekoa apuihmisinä erilaisilla työpaikoilla?