Koronatilanne kärjistyy, koulut suljetaan. Meillä suljettiin osa koulusta jo aiemmin tulipalon jälkeen, mutta nyt tilanne jatkuukin pitempään. Oppilaat työskentelevät netin välityksellä. Suurimpaan osaan olen saanut yhteyden ja todennut, että heidän työnsä sujuu hyvin.

Äsken tuli lisää rajoituksia hallitukselta. Toivottavasti se auttaa loiventamaan viruksen esiintymistä, niin että tehohoitopaikat riittävät ja vanhukset pysyvät turvassa. Kuulun itse riskiryhmään, ja toivon todella, että henkikulta säilyy. Huomenna on mentävä työpaikalle kokoukseen. Meitä on paljon, mutta toivottavasti voimme pitää fyysistä välimatkaa, ettemme tartuta tietämättämme toisiamme.

Kävin äsken ulkoilemassa. Ihmisiä oli kävelyllä harvakseltaan. Tärkeää olisi pitää huolta fyysisestä kunnosta.

Minulla menee varmasti paljon aikaa etätyöskentelyssä, varsinkin oppilaiden viesteihin vastatessa ja heidän töitään kommentoidessa. Tämän viikon opetuksen olen yhtä ryhmää lukuun ottamatta saanut suunniteltua ja ohjeistettua. 

Pitäisi muistaa myös pitää vapaa-aikaa. Onneksi minulla on kotona ihan valtavasti lukemattomia kirjoja ja katsomattomia elokuvia. Työhuoneen siivous on myös ikuisuusprojektina ollut jo vuosia. Mahtaisiko nyt löytyä aikaa siihenkin? Tänään aion leipoa banaanikakun, kun mustuvat banaanit suorastaan vaativat sitä. En ollenkaan usko, että aika voisi käydä pitkäksi, sillä tekemättömiä töitä on minulla viljalti.

Olen valtavan kiitollinen siitä, että rakas äitini sai nukkua pois  ennen tätä epidemiaa. Hän ei olisi mitenkään ymmärtänyt sitä, ettei kukaan käy katsomassa. Saimme pitää hautajaiset ja perunkirjoituksen hyvissä ajoin ennen tätä hässäkkää. Minulta on huoli pois, kun sain juuri kaikki kuolinpesän välttämättömät toimet hoidettua. 

Nyt toivon koko kansallemme yhtenäisyyttä ja yksimielisyyttä sen suhteen, että turvataan heikompien terveyttä pysyttelemällä entistäkin kauempana toisistamme. Silti henkisesti lähellä ❤️.  Jospa netissäkin löytyisi enemmän tyyneyttä ja yhteisymmärrystä.