Kesän kohokohta ja samalla käännekohta loppupuolta kohti ovat herättäjäjuhlat heinäkuun alussa. Matka kulloisellekin paikkakunnalle on kuin pieni pyhiinvaellus. Juhlilla on mahtavaa veisata yhdessä kymmenientuhansien muiden kanssa, kuunnella seurapuheita ja tavata ystäviä. Samalla tulee nähtyä kotimaata eri puolilta. 
 

Tänä vuonna ei koronan vuoksi saanut kokoontua suurin joukoin. Niinpä Herättäjä-yhdistys päätti järjestää juhlat etänä. Seurat nauhoitettiin pienissä porukoissa eri puolilla Suomea etukäteen ja julkaistiin juhlien nettisivuilla normaalin juhla-aikataulun mukaan: veisuut, iltaseurat, aamuseurat, vuoroveisuut, raamattutunti, päiväseurat... Ohjelmahan on pääpiirteissään aina sama. Oli hienoa saada olla seuroissa samaan aikaan kaikkien muiden kanssa, vaikkakaan emme voineet olla samassa paikassa. Mahtava ponnistus pieneltä yhdistykseltä saada homma toimimaan. Kaiken lisäksi toimi körttiradio torstaista sunnuntaihin asti kaiken aikaa siten, että seurojen väliaikoina tuli haastatteluja, musiikkia ja jutustelua körttihengessä. Loistavaa!
 

Olisin toivonut voivani keskittyä juhliin ihan kunnolla niin kuin tavallisesti, mutta tällä kertaa se ei ihan onnistunut, vaan olin ensin maalla, sitten matkalla ja lopulta kotosalla. Sain kuunneltua suurimman osan ohjelmasta. Osa niistä, jotka jäivät väliin, on edelleen kuunneltavissa netissä, joten palaan niihin myöhemmin.

 

Nämä olivat minulle 46:nnet herättäjäjuhlat. Ensimmäistä kertaa olin (kuulemma) juhlilla vuonna 1970 Saarijärvellä äidin ja äidinäidin kanssa. Omat muistikuvat alkavat vuodesta 1974. Monenlaisia muistoja onkin kertynyt vuosien mittaan. Aika monet muistot myöskin yhdistyvät toisiinsa, koska puitteet ovat usein niin samanlaiset. Jotakin pientä erityistä on jäänyt kuitenkin mieleen useimmilta juhlilta. Nuorena tuli porukalla telttailtua, yksin kulkiessa yhteismajoitus aamuvirkkuine mummoineen tuli tutuksi, mummobussit samoin. Viime vuosina olemme kulkeneet pääasiassa Armaani kanssa - minä juhlille, hän lähistön golfkentille☺️. 
 

Tämän vuoden etäherättäjäjuhlien kohokohta minulle olivat päätösseurat. Puheet ja virret olivat hyvin koskettavia. Seurat (ja koko juhlat) löytyvät osoitteesta www.herattajajuhlat.fi. Suosittelen!