Joulu on. Nyt.

 

Kiireet laantuivat, kun päästiin eilen saunaan, aattohartauteen ja lopulta joulupöytään. Siinä istuttiinkin tunteja, maisteltiin jouluisia makuja ja juteltiin niitä näitä. Iltamyöhällä jaettiin lahjat. Tuntui mukavalta, kun huomasin, että ainakin antamani lahjat miellyttivät saajiaan. 

Nyt on muutama tuntia aikaa ottaa rennosti. Jos lukisin eilisen lehden odotellessani toisten heräämistä. Sitten jatkan kauan kesken olleen romaanin lukemista, päästäkseni seuraavaan kirjaan ja seuraavaan... Olen ostanut itsellenikin viime viikkoina monta kirjaa, kun on niin tehnyt mieli. Nyt ne odottavat saada tulla luetuiksi.

Nyt on menossa Henning Mankellin Kiinalainen, joka on aika karmea. Ei voi nukkumaan mennessä lukea. Unensaantikirjana toimii paremmin Jacobsin Raamatullinen vuosi, jossa amerikkalainen juutalaistaustainen toimittaja yrittää elää vuoden noudattaen pienintäkin Raamatusta (= Vanhasta testamentista) peräisin olevaa määräystä ja ohjetta. Samalla hän pohdiskelee omaa suhdettaan juutalaisiin juuriinsa, joista hän on vieraantunut. Kiinnostavinta onkin hänen sisäisen prosessinsa seuraaminen, enkä yhtään osaa aavistaa, kuinka siinä käy.