Joskus ei hyvä tarkoitus toteudu, vaan tapahtuu kamaluuksia. Tänään kaikki meni hyvin noin klo 19.30 asti. Sitten alkoi mennä pieleen. Lähetin sähköpostia. Valitsin vastaanottajat saamani viestin Vastaa kaikille -toiminnolla. Kirjoitin yksityisviestin ryhmälle, johon kuulun. Käytin poikkeuksellisesti iPadia ja sähköpostin nettiselainversiota, koska olin pois kotoa. 

Kun viesti lähti, näin vastaanottajien listan (siitä ei saanut lähettäessä näkyviin kuin ryhmän ensimmäiset nimet) - voi kauhistus, kymmeniä nimiä! Nettiselaimen sähköpostiversiossa oli ikivanha kurssikavereiden postituslista, joka oli kiinnittynyt jostakin syystä mukaan vastaanottajien listaan! Sain sätkyn. En ensin keksinyt, mitä tehdä, mutta sitten lähetin pahoitteluviestin (mahtoiko mennä samoille henkilöille?) ja vaihdoin erään salasanan, jonka olin poikkeuksellisesti juuri ilmoittanut sähköpostissa. 

Myöhemmin yritin käyttää ko. salasanaa. Kas, eipä toiminutkaan. Totesin, että kun jokin alkaa mennä pieleen, se menee sitten kunnolla. Nyt odotan kauhuissani, mitä sanovat alkuperäisen viestin oikeat vastaanottajat, joiden tietoja on levinnyt ties minne.

Mitä opimme tästä? Tekniikka on ihmeellistä... Ei pitäisi lähetellä viestejä kiireessä reissun varrelta... Kaikki, mikä voi mennä pieleen, joskus myös menee...

Nyt aavistan vähän siitä, miltä tuntuu niistä, joiden kiusalliset yksityisviestit ja kenties kuvatkin ovat singahtaneet aivan väärille vastaanottajille... Tässä ei ollut kysymys mistään kauhean arveluttavasta, paitsi että muiden kirjoittamat sp:t levisivät vääriin käsiin. 

Luin muuten vastikään feisbukin sääntöjä, jotka olisi hyväksyttävä, jos haluaisi rekisteröityä. Sieltä tuli selväksi se, että kaikkea, mitä sinne laittaa, voidaan jaella sinne tänne. Päätin entistä lujemmin, että vaikka liityin ryhmään, jonks keskusteluista osa käydään fb:ssa, minua ei sinne saa. Oma elämäni ja omat ajatukseni kuuluvat vain minulle (ja joiltakin osin blogini lukijoille). :-)