Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa...  Kaunis valkea vaippa peittää tienoon. Talvi tuli takaisin. Eihän siinä mitään ihmeellistä ole - kevät olisikin ollut varsin aikaisessa. Pitänee siis lähteä etsimään lumikolaa, joka on saattanut mennä jo kesäteloilleen. Harmi, että sukset jätettiin eilen maalle.

Viikonloppuna olikin mainio hiihtosää. Aurinko loisti ja hanki kimmelsi. Hankiaisen päällä oli hyvä hiihdellä pellolla, jossa vielä oli tarpeeksi lunta. Metsistä lumet olivat jo sulaneet aukkopaikkoja lukuun ottamatta. Tein reilun kilometrin ladun, jonka kiersin kuusi kertaa. Matkalla ei näkynyt ristinsielua - vain ojanvarsien pajunkissat ja minä. Metsistä tosin kuului ääntä: toisessa metsässä ammuttiin, toisesta kantautui traktorin ja moottorisahan ääntä. Ei siis ollut kovin kaukana kavala maailma. 

Lunta näyttää satavan lisää kaiken aikaa. Krookusten alut ovat peittyneet lumeen. Kuinkahan niille käy? Hämmästynyt mustarastas yrittää löytää lumen alta syötävää. 

Pidän myös talvesta, joten tämä takatalvi oli oikeastaan hauska yllätys. Kyllä se kevätkin tulee aikanaan. Eräänä vuonna hiihtelin eilisen kaltaisessa aurinkoisessa kevätsäässä Paloheinässä vielä 14.4., joten ei tämä mitenkään ihmeellistä ole. Olisi kuitenkin aika hauska yllätys, jos pääsiäisenä kevät voittaisi ja talvi saisi mennä.     

PS klo 11.40

Ehdinpäs käydä kolaamassa ennen seuraavaa pyryä! 

Tein samalla pari lumiukkoa. Tuntui järkevämmältä kääriä lumi rullalle kuin työntää metsään.