Ärsyttää, että olen niin sietämätön ihminen. En nimittäin siedä kaikkia kanssaihmisiä, vaikka kuinka pitäisi - ainakin ollakseen suvaitsevainen ja erilaisuuden hyväksyvä, kuten tavoite lienee.  

Tänään ärsytyskynnykseni ylitti bussissa vieressäni istunut keski-ikäinen nainen, joka koko matkan syödä litskutti purukumia siten, että suu aukesi ammolleen ja sitä seurasi litskahtava ääni hampaiden sulkeutuessa. Inhottava ääni! 

Olen edelleen myöskin ärsyyntynyt tv-ohjelmasta, jonka näin maanantai-iltana. Se oli suora lähetys Helsingin keskustasta. Kymmeniätuhansia ihmisiä vietti ilojuhlaa hyvissä fiiliksissä, ja se välittyi myös tv-kameroiden kautta koteihin. Mutta sitten. Ensin lavalle tuli alatyylisesti puhuva epäsiisti mies ja sen jälkeen joukkueellinen humalaisia! Se oli niin säälittävän noloa, että vaihdoin kanavaa ja katsastin MOT-ohjelman tietoja tulevasta jääkaudesta. Ehkä väärää tietoa mutta vähemmän noloa kuin nuorisoa esimerkillään ohjanneet "miehet" kakkosella.   

Mukavaakin on tapahtunut. Muilla on pihoissaan puutarhatonttuja, meillä on puutarharusakko! Rusakko, jota videoin viikonloppuna, vietti maanantain ja tiistain istumalla liikkumatta paikallaan meidän pihamaalla. Puolen tunnin välein se kääntyi päinvastaiseen suuntaan ja jatkoi sitten torkkumista. Stoalaisen tyynesti. Osatapa yhtä lailla olla välillä tekemättä mitään!